Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Els reis Felip i Letícia a El Prado el 17 de febrer de 2020

Els reis d'Espanya, de dol: mor Miguel Corsini, membre d'una de les famílies més riques

L'empresari va morir el 4 de novembre

Els reis Felip i Letícia a El Prado el 17 de febrer de 2020
Els reis d'Espanya, de dol: mor Miguel Corsini, membre d'una de les famílies més riques | G3

La mort de l'empresari Miguel Corsini el passat 4 de novembre ha commocionat a gran part de la 'jet-set' espanyola. Tot i que la notícia va passar força desapercebuda en els mitjans, els reis d'Espanya i les famílies aristocràtiques més influents del nostre país estan de dol.

La mort en silenci de l'empresari Miguel Corsini

Els Corsini són una de les famílies més riques i importants del nostre país i un dels seus patriarques, Miguel Corsini, s'ha convertit en un dels empresaris més reeixits d'Espanya. Alt directiu de l'empresa ,amb gairebé 50 càrrecs en diverses empreses en el Registre Mercantil al llarg de la seva vida, i Comte de la Gomera, Miguel Corsini va esdevenir una figura pública a Espanya després d'haver aconseguit la presidència de Renfe durant el mandat de José María Aznar. Per aquesta raó, ha sorprès enormement que la mort d'un dels grans patriarques d'Espanya hagi passat desapercebuda i hagi estat allunyada del focus mediàtic.

L'únic comiat públic ha estat una esquela publicada al diari 'ABC' que va fer la família Corsini, la qual va decidir celebrar l'enterrament d'un dels seus patriarques en la més estricta intimitat. Més enllà de la seva activitat professional individual, l'empresari forma part d'una de les famílies més importants de l'Estat, ja que està relacionada amb dinasties nobles, internacionals i milionàries que han ocupat els més alts càrrecs institucionals com els Fitz-James Stuart, els Falcó, els Colón de Carvajal i altres grans noms de famílies espanyoles. De fet, els Corsini es van colar entre aquests sota el malnom de 'la Tribu' a causa del gran nombre de descendents que van tenir els avis.

L'habilitat de Miguel Corsini amb els negocis venia ja heretada del seu avi, un gran empresari que va deixar als seus descendents completament acomodats pels seus negocis en la construcció. El pare del difunt, Miguel Corsini Marquina, va heretar al costat dels seus 10 germans la constructora Corsán, fundada el 1928 pel seu pare, Carlos Corsini de Senespleda. Sota la tutela de Corsini i la seva dona, Dolores Marquina, l'empresa familiar va créixer durant la dictadura.

L'empresa va aconseguir convertir-se en un dels referents del sector al segle XX, gràcies a la concessió de grans obres públiques com la galeria d'accés a l'estació de Chamartín. Finalment, van aconseguir vendre l'empresa familiar per 300 milions d'euros.

Descendent de família nombrosa

Criat en una família nombrosa, Corsini es va casar en 1970 amb María Cotoner Martos, amb qui va tenir tres filles, Patricia, Sonia i Maria. La cerimònia va ser a l'església Sant Domingo el Real i va convertir-se en un lloc de trobada per als nobles de tot Europa.

El vincle de Miguel Corsini amb la Casa Reial i la seva amistat amb el rei emèrit

El seu sogre era el marquès de Mondéjar, Nicolás Cotoner i Cotoner, important membre de l'Ordre de Malta i primer cap de la Casa del Rei, d'on neix el seu vincle estret amb la Família Reial.

Miguel Corsini és considerat com «un segon pare» per Joan Carles I, i la seva relació amb la Casa Reial ha estat molt fluida al llarg de tots aquests anys. Un dels germans de Miguel, Francisco Javier, és el propietari de l'empresa que gestiona la finca 'La Flamenca', una de les preferides del rei emèrit per caçar. Entre les relacions dels Corsini destaquen també Alejandro Agag i Jaime de Marichalar.

Javier està casat amb Teresa Prado de Eulate, germana de Manuel Prado i emparentada amb els Colón de Carvajal i els Aznar, una mostra que aquests cercles de l'elit es barregen entre ells.