YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Felip VI i Letícia enxampen la persona que va filtrar la notícia de la setmana

Fonts de Zarzuela revelen a 'El Espanyol' qui està darrere de la filtració sobre la regularització fiscal del rei emèrit

El Rei Joan Carles I molt seriós
Fonts properes a Joan Carles I han assenyalat cap al culpable de la filtració | GTRES

La monarquia espanyola torna a estar en perill després de l'última filtració sobre la situació fiscal de Joan Carles I. Segons va revelar 'El País' en exclusiva, el rei emèrit ha presentat a través del seu advocat una declaració per regularitzar la seva situació fiscal davant l'Agència Tributària.

En cas de produir-se, aquesta regularització només afectaria les donacions rebudes -i no declarades a Hisenda- de l'empresari Allen Sanginés-Krause, que van ser esdevingudes amb posterioritat a l'abdicació i, per tant, no estan subjectes a la inviolabilitat.

Amb aquesta declaració, es pretendria neutralitzar la investigació que té oberta la Fiscalia del Suprem pel presumpte cobrament de comissions milionàries per part de Joan Carles I, i altres escàndols que l'han esquitxat en els últims anys i fins i tot l'han portat a abandonar Espanya.

La filtració que ha causat un gran malestar a la Zarzuela

La filtració de la notícia sobre la regularització fiscal de Joan Carles I ha causat un gran malestar a la Zarzuela, ja que reobre el debat de la monarquia en un moment especialment delicat per al país en general i per a la institució en particular, després de la polèmica carta de comandaments militars jubilats a Felip VI.

Després de sortir a la llum les informacions que acusaven Joan Carles I d'opacitat, la Casa Reial ha intentat mantenir al rei emèrit allunyat del focus mediàtic. Primer, evitant la seva aparició en actes públics i, després, desvinculant a Felip VI del seu pare a través de la renúncia de la seva herència.

No obstant això, les nombroses informacions periodístiques han aconseguit mantenir el cas sota el focus mediàtic, tal com ha succeït amb aquesta última revelació de 'El País'.

El culpable de la filtració segons fonts pròximes a Zarzuela

Davant el debat que genera aquesta última revelació, no és d'estranyar que Zarzuela ja hagi buscat i assenyalat cap al culpable de la filtració. Segons ha revelat 'El Español', les fonts de l'equip jurídic del rei emèrit consultades pel diari han situat al Govern darrere de la filtració que ha tornat a posar a Joan Carles I a l'ull de l'huracà.

Segons recull el mateix diari, els membres d'Unidas Podemos van fer que la notícia corregués com la pólvora en el dia d'ahir, assenyalant que la notícia implicava que Joan Carles I confessava haver defraudat a Hisenda. Mentrestant, els polítics del PP negaven la informació fent referència a la puntualització que van fer alguns mitjans de comunicació sobre la notícia.

Segons recull 'El Español', l'entorn del rei emèrit i la Casa Reial han precisat que la regularització encara no existeix i que es tracta d'una de les possibilitats que està sobre la taula. No obstant això, en qualsevol cas, la notícia filtrada en el dia d'ahir ha posat de manifest el que podria ser el proper moviment del rei emèrit pel que fa als escàndols que li sacsegen, una informació que tant Felip VI com Joan Carles I volien mantenir sota secret.

Tornarà Joan Carles I a Espanya?

Fonts de Zarzuela, d'altra banda, han explicat a 'El Español' que l'objectiu de Joan Carles amb aquesta maniobra de regularització de la seva situació fiscal seria intentar tornar a Espanya per Nadal. Ja fa quatre mesos que el rei emèrit va deixar Espanya per anar-se'n a Abu Dhabi (Emirats Àrabs Units), on està aixoplugat per importants amics que té al Golf Pèrsic.

De moment, es desconeix si finalment el rei decidirà tornar a Espanya, però sí que sembla clar que Joan Carles I està decidit a abandonar la capital dels Emirats Àrabs. «És una maniobra desesperada per intentar tornar per Nadal. Des de la Casa Reial se li va recomanar que no es mogués, que tampoc és bona la idea d'anar-se'n a Florida o a la República Dominicana. Però ell vol sortir del desert com sigui», recull 'El Español'.


Comentaris

envia el comentari