Sus Majestades los Reyes (Felipe y Letizia), acompañados de sus hijas (princesa Leonor e infanta Sofía), al término de la ceremonia de arriado de bandera y minuto de silencio que tuvo lugar en el Palacio de La Zarzuela  el 27 de mayo de 2020

Felip i Letícia, de funeral aquest dilluns

Es tracta d'una cita ineludible

El rei Felip i la reina Letícia han estat força actius durant aquesta crisi  del coronavirus. Els monarques han mantingut reunions en línia amb diferents autoritats i també han presidit el corresponent minut de silenci  per les víctimes.

Precisament per honorar les persones que han mort per l'esmentada pandèmia, aquest dilluns, dia 6 de juliol, tenen un acte molt important. En concret, s'ha fet públic que assistiran a la missa funeral  que ha organitzat la Conferència Episcopal Espanyola (CEE) en honor a les víctimes mortals del coronavirus.

L'ofici tindrà lloc demà a les 20.00 hores a la Catedral de l'Almudena de la capital, Madrid. Aquesta, estarà presidida pel cardenal arquebisbe de Madrid (Carlos Osoro). No obstant això, no estarà sol, sinó que serà acompanyat per un total de trenta cardenals, bisbes i arquebisbes  provinents de diferents províncies  de país.

Autoritats de l'Estat

Diferents autoritats  de l'Estat, com la vicepresidenta Carmen Calvo en representació del govern, i  familiars de les víctimes també assistiran a la missa. Això sense oblidar que també acudiran a la mateixa representants de les diferents confessions religioses d'Espanya.

Felip VI i la reina Letícia no han dubtat en  confirmar la seva presència en aquest ofici, que és un homenatge a tots els morts per la Covid -19. És la seva manera de donar suport a les famílies d'aquests i també d'honrar la seva memòria. De moment, s'ha publicat únicament la presència dels monarques. No obstant això, sembla que aniran acompanyats de les seves filles, la princesa Elionor i la infanta Sofia.

Amb aquest ofici, la CEE s'avança a l'homenatge oficial que està previst realitzar-se en honor a les esmentades víctimes. Ens estem referint a l'homenatge d'Estat que es durà a terme el proper 16 de juliol i que tindrà caràcter laic. A aquest també hi assistiran els Reis, figures polítiques del nostre país i també autoritats a nivell internacional.

Entre aquestes últimes es preveu que estiguin des del president del Consell Europeu (Charles Michel) fins al director general de la OMS  (Tedros Adhanom Ghebreyesus).