Els reis d'Espanya, molt preocupats per una nova sèrie

El monarca podria veure empitjorar la seva ja malmesa imatge pública

Primer pla del rei Joan Carles
El rei Joan Carles, protagonista d'un nou documental sobre la seva figura | CatalunyaDiari

En els últims temps s'ha fet molt popular un tipus de documental que recupera la vida de certs personatges públics i que, al contrari que altres documentals, el que fan és treure els draps bruts d'aquest personatge

Ara, la Casa Reial està molt preocupada perquè el rei Joan Carles I és el protagonista d'un d'aquests documentals. Es tracta de 'Xrey', un documental tipus 'podcast', totalment per àudio, que s'estrenarà a Spotify amb documents i entrevistes inèdites sobre el rei emèrit. 

El format està plantejat en 10 capítols d'uns 25 minuts, amb dos capítols complementaris per repassar la vida del monarca, una vida plena de polèmiques, especialment als últims anys, que han acabat provocant fins i tot que perdi la seva assignació mensual per part de la Casa Reial. 

Segons sembla, el documental, produït per Tony Garrido i dirigit i guionitzat per Álvaro de Cózar, tots dos periodistes, aportarà certa llum tant sobre la seva trajectòria com sobre alguns episodis menys coneguts o sobre els quals s'ha aprofundit en menor mesura. 

Mitjançant més de 40 entrevistes a personatges de primer nivell, que inclouen historiadors, polítics o antics col·laboradors propers, s'intentarà conèixer més a fons diferents aspectes de la seva història personal, de la seva participació en moments històrics i de la seva personalitat.

La por de la Casa Reial és que aquestes entrevistes puguin provocar que la imatge del rei emèrit es vegi de nou afectada negativament, un fet que podria suposar la seva fi com a figura pública. 

La Casa Reial rebutja participar en el documental

Segons declaracions de Garrido, la Casa Reial estava al corrent de la creació d'aquest documental, se li va demanar la seva participació i va rebutjar formar-ne part, tot i que tampoc van oposar-se a què es realitzés ni van fer pressions en contra. 

Els dos primers capítols d'aquest documental ja estan disponibles a la plataforma Spotify, amb el que, segurament, les primeres reaccions no es faran esperar.


Comentaris

envia el comentari