Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Foto d'Isabel Preysler i Mario Vargas Llosa

El renom que Vargas Llosa li ha posat a la seva exdona impacta a Isabel Preysler

Vargas Llosa ja va destapar com era la seva relació amb Isabel Preysler en un dels seus relats

Vargas Llosa és un dels escriptors més prolífics i estimats del segle XX i XXI. Tot i això, durant aquests darrers dies la seva figura ha estat carn de canó no per a la literatura, sinó per a la premsa rosa. I tot perquè ha trencat la seva relació sentimental amb qui era la reina de la crònica social, Isabel Preysler.

Vargas Llosa i Isabel Preysler no s'han deslliurat aquest any ple de ruptures. Shakira i Piqué, Tamara Falcó i Iñigo Onieva, Cayetano i Eva González, Aitana i Miguel, cap no s'ha escapat de les urpes del desamor.

La revista HOLA! donava l'exclusiva de la separació de la qual tothom parla. Vargas Llosa i Preysler se separen després de vuit anys enamorats, o almenys això és el que aparentaven. Des de llavors, la filipina va donar la seva versió dels fets, al·legant que la gelosia irremeiable i les constants discussions van ser el detonant d'aquest fet.

Fotomuntatge Isabel Preysler i Mario Vargas Llosa
Vargas Llosa ha decidit posar punt final | GTRES

«Cada nit hi penso i li demano perdó»

Tot i això, l'entorn de Vargas Llosa ha desmentit aquesta versió i ha parlat amb El País per donar la seva opinió. De fet, el mateix mitjà ha analitzat un dels darrers relats publicat fa dos anys, on parla d'un enamorament del qual se'n penedeix. En concret, descrivia la seva dissortada vida i l'enyorança a la seva dona anterior, sota el nom de 'Carmencita'.

Vargas Llosa va estar casat amb la seva cosina-germana, Patricia Llosa, amb qui va tenir tres fills. El seu amor sembla que es va desgastar i vuit anys enrere iniciava una relació amb la 'socialité'. Però sembla que en el seu relat es va esplaiar i va mostrar tot el que trobava a faltar la seva 'Carmencita'.

«Cada nit, sembla mentida, des que vaig cometre la bogeria d'abandonar la meva dona, hi penso i m'assalten els remordiments. Crec que només una cosa vaig fer malament a la vida: abandonar Carmencita per una dona que no valia la pena (…). Cada nit hi penso i li demano perdó», diu el text.

«Va ser un enamorament de la 'pichula', no del cor. D'aquella 'pichula' que ja no em serveix per a res, tret de fer pipí», seguia. Es tracta de Los vientos, que forma part de Las letras libres publicat l'any 2021.

Vargas Llosa només ha de compartir amb ella

És força fàcil ara filar aquesta persona amb qui era la seva exdona. Al relat, Vargas Llosa descriu el personatge com a desgraciat, ja que, per exemple, quan va a l'òpera no ho pot gaudir. L'home està envoltat d'una companyia que no para de mirar la pantalla dels telèfons mòbils.

Ha estat precisament aquesta constant exposició mediàtica i pretensió social la que l'hauria portat a prendre la decisió. Aquesta, però, ha estat la versió dels afins de l'escriptor, que han donat aquestes raons i han desmentit la gelosia que al·legava Isabel Preysler.

Foto de Mario Vargas Llosa i Isabel Preysler
Vargas Llosa i la seva ex portaven vides força diferents | GTRES

Vargas Llosa i el seu voltant defensava que la ruptura s'ha produït per motius ben diferents: «eren incompatibles. A ell li interessa la cultura i a ella l'espectacle. Hi ha un abisme entre tots dos».

NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp