Imatge d'arxiu del programa de Telecinco, Sálvame

Un famós reporter de 'Sálvame': «He donat positiu en alcohol pel gel desinfectant»

La seva història ha generat una allau de comentaris a la xarxa

El gel hidroalcohòlic és un element imprescindible del dia a dia des que va aparèixer el coronavirus, però li ha jugat una mala passada a José Antonio León. El reporter de 'Sálvame' ha explicat a les xarxes socials la situació tan complicada que ha viscut a causa del gel, necessari per desinfectar-nos les mans i reduir els riscos de contagiar-nos del virus.


Sembla però que també afecta negativament en altres casos. Segons el reporter, l'ha portat a donar positiu en un control d'alcoholèmia.


Un cas peculiar

El reporter ha optat per advertir els seus seguidors sobre l'ús d'aquest producte de neteja per a les mans a través del seu compte de Twitter. León ha explicat que li havia passat una cosa molt estranya per culpa del gel, que ara fins i tot pot trobar-se en polseres. Ho ha fet amb aquest missatge: «Compte! El gel hidroalcohòlic pot donar positiu en els controls d'alcoholèmia! La nit passada, 0,35 en una primera prova, impossible, perquè mai he begut! Segona prova, 0,03, i tercera, 0,0, en 3 minuts».

Aquesta experiència ha suscitat tota mena de comentaris per part dels seus fans. Alguns, per exemple, no es creuen que aquest producte per a la neteja de les mans pugui portar a donar positiu en un control d'alcoholèmia. I ho han demostrat amb missatges com aquests:

  • «Gràcies. No torno a beure gel hidroalcohòlic».
  • «Ja no tiro més gel hidroalcohòlic a la Coca-Cola».
  • «Pot passar, és normal. Algunes vegades em tiro gel de la meva petaca a la gola perquè quedi ben desinfectada. I després també dono positiu en el test d'alcoholèmia».

No obstant això, hi ha altres seguidors de José Antonio León que sí que es creuen els fets. És més, alguns han donat una explicació del perquè el gel pot donar lloc a una situació com la viscuda pel reporter. Ho han fet amb dades com aquestes:

  • «Es transfereix de manera transdèrmica (es filtra a través de la pell), segons em va explicar el meu psiquiatre. Sóc alcohòlica rehabilitada i no puc posar-me'n. M'higienitzo amb gels especials sense alcohol».
  • «És possible que et tiressis el gel a les mans menys de quinze minuts abans de la prova? Si és així, vas poder inhalar l'alcohol d'aquest, per la qual cosa va quedar-se al teu alè i per això vas donar positiu en el test».
  • «Entenc que és perquè l'agent et dona el filtre perquè li treguis tu el paperet que l'embolica i el manipules amb la mà. Crec que és això».

Explicacions de tota mena per a un cas ben singular. Tu què creus que va poder passar? José Antonio León té molt clar que no va beure.