Julia Otero en los premios Ondas

Revelen l'ocupació secreta de Julia Otero: 'Només la coneixíem uns quants'

Es destapa l'ocupació secreta de Julia Otero, fet que deixa tothom amb la boca oberta

Julia Otero acaba de donar una lliçó d'humanitat, humilitat i, sobretot, del valor de l'amistat. En el més absolut silenci, la periodista d'Onda Cero i el seu marit han dedicat part del seu temps a la cura d'un gran amic.

 

El passat 8 d'agost, Julia Otero va informar, trista, la mort de Joan Adriansens a 85 anys. L'escriptor, periodista i pintor, de l'Havana, formava part del cercle d'amistats de la seva companya de ràdio.

 

 

La gallega de Monforte de Lemos ha lamentat la seva pèrdua al seu perfil de Twitter. «El nostre Adriansens ens acaba de deixar i, amb ell, la grandiosa biblioteca que vivia al seu cervell», ha escrit. 

 

Aquest missatge ha commogut el món de la comunicació. Molts professionals i oients de la ràdio, desconeixedors de la notícia, s'han sumat a compartir el dolor de la pèrdua del locutor. Així ho han traslladat en una infinitat de comentaris en resposta a la periodista.

 

L'altra cara de Julia Otero 

Per la seva banda, Julia Otero ha volgut anar més enllà a l'hora manifestar el seu dolor per la pèrdua de Joan Adriansens. L'amiga del tertulià va plasmar unes paraules amb què va exalçar la figura del seu gran amic. 

 

«Brillant, valent, heterodox, enamorat de l'art, la bellesa i les catedrals. Comptar amb la seva saviesa a la ràdio va ser un privilegi; tenir-lo com amic, un regal. Per sempre amb mi», va escriure Otero.

 

 

Anyema León, redactora de Julia en la Onda, ha descobert a què es dedicava la seva companya durant el temps lliure. Un gest que, sens dubte, demostra la humanitat de la periodista. «Avui fa una setmana que va morir Joan Adriansens i m'agradaria explicar-vos una cosa», va piular.

 

Segons deia Aneyma León, l'estrella de ràdio i el seu marit van acompanyar l'escriptor al llarg de la seva malaltia. Júlia Otero va demostrar a Joan Adriansens l'admiració que sentia per ell i la seva forma d'entendre l'amistat fins als seus últims dies.

 

«El fet que (Joan) hagi tingut un comiat i una atenció dignes durant els seus darrers anys ha estat gràcies a Júlia Otero. Ella i el seu marit, l'han cuidat de forma totalment altruista i discreta, amb la mateixa cura que cuides als teus fills», ha explicat León. 

 

Júlia Otero, la seva versió més humana

La periodista i companya de ràdio de Joan Adriansens va assistir a cada cita mèdica del seu amic. Per fer-ho, en alguns casos, havia de viatjar d'un dia per l'altre des de ben lluny. En qualsevol dels casos, ella sempre ha estat al seu costat per empentar-lo quan és ho necessitava. 

 

«Van fer seguiment de cada ingrés hospitalari (van ser molts), viatges exprés Barcelona-Madrid (interromputs en pandèmia) només per assistir-lo quan ho necessitava. Li van facilitar cures professionals a casa i paraules d'alè cada dia», ha assenyalat.

 

 

Tot un gest que Julia Otero considera que s'ha basat en l'amistat. «Ells es treuen mèrit i diuen que qualsevol persona hauria fet el mateix. Però, en realitat, són els únics que ho han fet», ha confessat León. 

 

«És un gest d'amor, de respecte i de generositat enorme que només coneixíem uns pocs», ha afegit. Realment, la comunicadora Júlia Otero no s'havia pronunciat sobre la seva encomiable prova d'amor i fidelitat cap a Adriansens.

 

Molt poques persones coneixien les seves anades i vingudes i les visites a l'hospital per donar suport al tertulià. De la mateixa manera, ningú sabia la promesa que Júlia Otero va fer a l'escriptor abans de morir. Aneyma León ho ha revelat.

 

«Li van prometre que seguirien tenint cura de Pere (de 89 anys i parella de Joan) si Joan se n'anava abans. I això estan fent», ha postil·lat.

 

La creadora del fil de Twitter d'aquesta història ha confessat que es va prendre «la llicència de compartir (...) aquesta història de gestes extraordinàries i d'amistat, la família que es tria». Sens dubte, és un gest honra Julia Oteroa com a persona i l'acosta una mica més als seus oients.

 

Júlia Otero s'enfronta a l'estiu més complicat de la seva vida

Fa pocs dies, la locutora de ràdio va confessar que en un control rutinari, els metges li van detectar «unes cèl·lules "egoistes"». El càncer l'ha apartat per un temps d'una de les seves grans passions: la ràdio.

 

No obstant això, deixa de banda els seus oients. Encara que passarà una temporada lluny dels micròfons, de tant en tant, Júlia Otero entra en antena. Ella mateixa va explicar als seguidors d'Onda Cero quina era la causa de la seva inesperada desaparició

 

Amb molta naturalitat, Otero va confessar la seva malaltia i la manera que té de fer-li front. «La paraula càncer fa por, però estic aprenent a pronunciar-la en primera persona des de fa sis dies», va dir.

 

La presentadora es troba en ple tractament de quimioteràpia. Ara, prefereix estar tranquil·la per lluitar contra la malaltia, però sense trencar la promesa que va fer al seu gran amic.