Los reyes de España posando con Zapatero y su mujer en 2004.

Revelen el regal de noces de Zapatero a Felip i Letícia

Els reis celebren el seu 16è aniversari de casament, una cerimònia on van rebre múltiples regals de les administracions públiques

Aquest 22 de maig fa 16 anys que els  reis Felip VI i Letíciavan casar-se a la Catedral de l'Almudena de Madrid, un dels esdeveniments més importants de la dècada a Espanya pel que fa a noces i rellevància social. 

La cerimònia va comptar amb la presència de nombroses personalitats de gran rellevància social, política i cultural de tot el món, que van arribar amb múltiples regals de gran valor econòmic,  com ara joies, obres d'art, vaixelles i fins i tot catifes. 

Molts d'aquests regals van arribar de les mans dels mateixos assistents a la cerimònia, però una gran part d'ells van arribar procedents d'institucions d'arreu d'Espanya i el món.

L'administració pública va fer regals als reis

Moltes institucions públiques del país van fer regals a qui serien els reis d'Espanya en el futur. Governs autonòmics, ajuntaments  i diputacions  provincials d'arreu del país van enviar els seus obsequis, com per exemple una catifa enviada per la Cambra de Madrid o una vaixella de Cartuja de l'Ajuntament de Sevilla. El cos diplomàtic va enviar un dels regals més inoblidables, un joc de cafè i te valorat en 24.000 euros. 

Altres exemples d'aquests obsequis van ser una planta del gènere de les camèlies enviat per l'Ajuntament de Vigo, un escanciador de sidra des de Sardeu (Astúries), i un enviat pel govern espanyol, dirigit en aquell moment per José Luis Rodríguez Zapatero. L'Executiu va regalar una edició de 'Les set partides' del rei Alfons X 'el savi', però Zapatero i la seva dona, Sonsoles Espinosa, també van voler fer un regal personal als reis.

Concretament, l'expresident espanyol va regalar una escultura de bronze de Rafael Canogar, un dels artistes contemporanis més reconeguts al país i un referent de la pintura abstracta. 

De fet, Canogar ja ha treballat en diverses ocasions per la Casa Reial o en encàrrecs per a ells. Fa uns anys va acceptar un encàrrec de la Reial Acadèmia de Belles Arts, de la qual és membre, i després de fotografiar el rei Felip va realitzar un retrat actual de monarca. 

Cal destacar que la majoria d'aquests regals, excepte els de caràcter més personal —com arracades o collares—, van passar immediatament a disposició de Patrimoni Nacional, que s'encarrega de la seva conservació.