Dur revés als tribunals per Jesús Ortiz, el pare de Letícia

La Justícia espanyola demostra un cop més que la llei és igual per a tots

Jesús Ortiz sopant en un restaurant de Madrid el 2 de gener de 2011
La Justícia deixa sense arguments a Jesús Ortiz, pare de la reina Letícia | GTRES

La Justícia ha actuat amb sentit comú i ha fet que es demostri un cop més que la llei és igual per a tothom. Després de rebre una demanda per part de Jesús Ortiz, pare de la reina Letícia, contra 'El Español' i el seu director, la Justícia ha rebutjat la mateixa i ha establert que afirmar que algú pertany a una família republicana no és una ofensa ni una intromissió en el seu honor o intimitat.

La jutgessa Carolina González Pérez ha desestimat aquesta demanda presentada per Jesús Ortiz, en un conflicte que ficava cara a cara el dret a l'honor i la intimitat, d'una banda, i la llibertat d'informació, de l'altra.

Jesús Ortiz va interposar el 12 de novembre de 2018 una demanda contra el diari 'El Español', als jutjats de Pozuelo de Alarcón (Madrid), en què al·legava «vulneració del dret a la intimitat personal i familiar i la protecció de dades de caràcter personal», i demanava una indemnització valorada en 8.000 euros per danys morals.

Les cintes de Corinna van fer que la societat es plantegés la continuïtat de la Monarquia

La sol·licitud judicial del sogre del rei feia referència a una notícia publicada per l'anomenat mitjà digital, el 17 de juliol de 2018, pel que fa a Henar Ortiz i centrada en la difusió d'un tuit en què la tia de Letícia afirmava que «els Borbons s'han fet rics a costa nostra». En aquest mateix missatge assegurava que ja havia signat un referèndum entre República i Monarquia.

Henar Ortiz escrivia aquesta frase a les seves xarxes socials, en resposta als diversos casos de suposada corrupció i il·legalitats destapades per Corinna les cintes que 'El Español' va revelar el juliol de 2018.

La jutge ha defensat que el dilema sobre la continuïtat o no de la institució monàrquica ja estava present en la societat després de la revelació de les cintes de Corinna, destapades per aquest mitjà.

Amb tot això, i tal com es redacta en la decisió de la sentència, «es desestima la demanda presentada en nom i representació de Jesús Ortiz Álvarez davant de Pedro J. Ramírez i 'EL LEON DE EL ESPAÑOL PUBLICACIONES SA', i en conseqüència s'absol als mateixos de les peticions de la demanda».


Comentaris

envia el comentari