Muntatge d'Antonio Resines amb el seu fill

Ricardo, el fill d'Antonio Resines, revela els pitjors presagis sobre el seu pare

Antonio Resines arrossega unes quantes seqüeles després de passar per l'hospital

El pas d'Antonio Resines per l'hospital li ha deixat unes quantes seqüeles. La seva família, sobretot el seu fill Ricardo i la seva dona, eren els únics que en realitat coneixien el veritable estat de salut de l'actor. Un cop recuperat, ha confirmat que es va salvar de miracle.

No hem d'oblidar que va estar més de vint dies ingressat a la Unitat de Cures Intensives d'un hospital de Madrid. En aquest període va estar força temps en coma a causa de les complicacions que li va provocar la COVID-19.

Ja han passat unes quantes setmanes d'allò i Resines ha tornat a la televisió. Aprofita cada programa per narrar les vivències amb la malaltia i explicar les complicacions que li ha deixat.

Va acudir a Las tres puertas de TVE, on va recordar els 23 dies que va estar en coma. Tot i això, la seva estada al Gregorio Marañón va ser força més llarga. A més de l'UCI, també va estar a planta tractant de recuperar-se.

Va explicar que va necessitar oxigen perquè els seus pulmons no funcionaven bé. Va mirar enrere i va assenyalar que quan va intentar aixecar-se del llit «no podia». Ha revelat que «havia perdut el 85% de massa muscular, no tenia força a les cames».

Captura d'Antonio Resines durant la seva entrevista a 'La Resistencia'.
Antonio Resines, durant una de les entrevistes que ha concedit. | Movistar+
 

Es pot dir que necessitava ajut per a tot. «No podia ni girar-me per dormir, estava força impedit», va apuntar.

Van ser moments molt durs per a la família. En cap moment no va perdre l'esperança malgrat que les notícies que rebien no eren del tot optimistes. Passaven els dies i no apreciaven millores en el seu estat.

Encara actualment, l'intèrpret detecta que li falta «una miqueta d'equilibri». Diu que «hi ha una certa zona d'estabilitat que no està al 100%». Per això es veu obligat a utilitzar una crossa per desplaçar-se i presenta serioses dificultats per pujar escales.

Amb cert optimisme, Antonio Resines explica que «tècnicament, penso que estic al 90%». Sense cap mena de dubte, és una bona notícia per als seus seguidors.

Imatge d'Antonio Resines al tanatori de Juan Diego.
L'actor, en una imatge de fa uns dies, gairebé recuperat del tot. | Europa Press
 

En una altra entrevista a La Sexta, a El Objetivo, va assenyalar que encara no estava restablert del tot després del seu pas per l'hospital. «Vaig sortir demacrat i ara em veig amb bon aspecte», confessava.

Va intentar prendre's les coses amb calma i es va desplaçar fins a la costa, on va aconseguir millorar molt. «He estat fent passejades per la platja, he aconseguit força a les cames i m'he recuperat. Tot i que fa una setmana que soc a Madrid i estic una altra vegada baldat», va deixar anar entre rialles.

Durant la seva estada al centre hospitalari va revelar que va patir estranyes al·lucinacions. Tenien com a protagonista Hitler, la II Guerra Mundial, la reina d'Anglaterra o la conferència de Potsdam. S'ho prenia amb humor, però allò no li restava gens d'importància a tot el que havia patit.

Antonio Resines va tenir moltes possibilitats de morir

La situació d'Antonio Resines va ser tan dura que va arribar a demanar que li "disparessin un tret" durant un dels períodes de semiinconsciència. Fins i tot estava disposat a signar-ho davant de notari per demostrar que ni la seva família ni els metges havien tingut cap influència en la seva postura.

Quan es va recuperar, un dels facultatius li va dir que va tenir un 97% de possibilitats de morir. Això va passar la segona vegada que el van intubar. Recorda, a més, amb una certa angoixa quan li van fer la traqueotomia.

Primer pla d'Antonio Resines amb posat seriós
Antonio Resines es va contagiar de coronavirus, però es penedeix de no haver demanat ajuda abans. | Europa Press
 

Sempre que pot aprofita els diferents programes per agrair la feina dels sanitaris, sobretot d'infermeres i auxiliars. Per «fer alguna cosa que jo no seria capaç de fer mai, ni per 50 000 euros». Es desfà en elogis per totes les cures rebudes.

Antonio Resines creu que es va contagiar molt abans del que van detectar els tests. Confessa que es va penedir de no haver demanat ajuda abans, ja que els símptomes van anar a més amb el temps. Acabaria amb una doble pneumònia bilateral.