Risto Mejide va anunciar fa uns dies que s'entrevistaria amb Raül Romeva abans que es fes pública la sentència pel judici del 'procés'. I així ha sigut, ja que aquest mateix dilluns l'entrevista s'emetrà al programa 'Todo es Mentira' de Cuatro. Abans d'això, però, el presentador català ha volgut escriure algunes de les reflexions que va extreure després de visitar a l'exconseller d'Exteriors.
«Comprendre fa mal» escriu Risto Mejide al diari 'Nius' de Mediaset. «Significa estar disposat a abandonar la teva trinxera, la teva bombolla informativa. Deixar de banda aquelles opinions amb les quual ja et senties còmode, deixar de disparar memòria i posar-te a disposició d'escoltar altres postures que saps, d'entrada, que no t'agradaran» expressa el català amb completa sinceritat.
Tot i que Mejide assegura que segueix pensant el mateix sobre 'el procés', assegura que el que creu és que «els fets del setembre i octubre del 2017 van posar en evidència l'incompetència dels nostres polítics», i posant-se en la pell dels milions de catalans assegura que és necessari «trobar urgentment una solució pels ciutadans, seduir-los de nou, doncs milions de persones no poden sentir-se tan al marge d'un projecte que pretén ser de tots».
«Fa mal que coincidim tant» expressa
El presentador prossegueix i expressa que li fa mal llegir 'Esperança i Llibertat', el llibre de Romeva escrit des de la presó i el qual va utilitzar per preparar l'entrevista, i «veure que estàs d'acord amb el 95% del diagnòstic que fa de la societat espanyola». Després d'enumerar els mateixos problemes que Romeva, com els «partits corruptes» o la «sospitosa separació de poders», en els quals coincideix, expressa: «Fa mal que coincidim tant en el diagnòstic i discrepem un altre tant en la solució».
No obstant això, Risto Mejide assegura que després de l'entrevista té una opinió «que és més meva que mai», i que li fa mal el fet que «periodistes il·lustres i conegudíssims» no puguin explicar la seva història perquè no han volgut entrevistar-se amb ell. «Fins on jo sé, els periodistes tenen l'obligació d'explicar-nos les coses, i no volen fer-ho» lamenta el presentador. Finalment, conclou amb les dues raons que, segons ell, podrien ser la causa que aquests no vulguin sentir la història de Romeva «o estan polititzats, o tenen por» i afegeix: «Sincerament, cap de les dues em semblen símptomes d'una democràcia sana».
.