Primer pla de Roberto Leal

Roberto Leal atura 'Pasapalabra' i canvia una de les regles d'or del programa

Roberto Leal ha deixat clar què és el que canvia

'Pasapalabra' continua emetent-se malgrat que altres programes fan una pausa durant l'època estival. Tot i això, el programa presentat per Roberto Leal ha començat el mes de juliol amb algunes modificacions que els espectadors ja han notat. Concretament, hi ha hagut una que ha provocat més sorpresa entre l'audiència.

Va ser aquest dilluns 3 de juliol quan vam poder comprovar alguns canvis a l'estètica del programa. Els espectadors van notar que els grafismes del concurs incloïen multitud de detalls estiuencs com para-sols, gelats o fins i tot palmeres. Una imatge més fresca d'acord amb les dates en què estem.

Roberto Leal dona detalls sobre l'important canvi en una de les proves

Moisés i Fernando, participants de 'Pasapalabra', semblaven disposats a emportar-se 'El Rosco'. Les proves van passar una rere l'altra fins que va arribar el torn del joc de la 'Sopa de Letras', moment en què Roberto Leal va aturar el programa per comunicar un anunci important.

«Comencem 'Sopa de Letras', però abans de començar vull anunciar una cosa als dos equips. Les normes són les de sempre, però tindrem un petit canvi per evitar que en un moment donat alguns dels concursants es puguin avançar».

El presentador ho va explicar amb un exemple i va esmentar els integrants de l'equip taronja. Moisés Laguardia hi estava acompanyat de l'actriu Alicia Borrachero i Ricky Merino, cantant i també actor. «És a dir, per exemple, si estem jugant amb Alícia i s'avança Moisès o Ricky, aquest panell que s'està jugant s'anul·la completament. I jo hauré de dir les paraules que queden i passarem al següent concursant», aclaria Roberto Leal.

Per acabar, el presentador feia una advertència als concursants: «Per tant, així evitem que ningú no s'avanci. Perquè això penalitzaria realment, perquè perdrem uns segons aquí i, a sobre, tindrem un panell menys per jugar, d'acord?».

Roberto Leal presentant 'Pasapalabra' a Antena 3, amb rostre neutre
Roberto ha explicat detalladament el canvi de la 'Sopa de Letras'. | Atresmedia

Recordem que la 'Sopa de Letras' és una prova que va ser incorporada a 'Pasapalabra' l'any 2018, quan el programa s'emetia a Telecinco. De vegades passava que algú parla abans que el seu company hagi comès un error o hagi dit 'pasapalabra'. Amb aquest canvi, els participants hauran d'estar alerta per no ser mereixedors de la penalització esmentada.

Altres canvis en la dinàmica de 'Pasapalabra'

Aquest no és l'únic canvi a què hem assistit a les normes del popular concurs. Al febrer, Leal va explicar que la distribució dels convidats famosos a la taula feia que la dona de l'equip blau s'assegués sempre davant de la dona de l'equip taronja. De la mateixa manera, els homes també estaven en seients enfrontats per competir entre si a les proves.

El presentador sevillà va explicar llavors que no sabia per què això s'havia fet sempre així, i va confirmar un canvi a la norma. «A partir d'ara ho farem com vagin caient. No ha de ser noia contra noia i noi contra noi».

Més enllà de les normes del programa, el format de 'Pasapalabra' ha estat adaptat a molts països arreu del món. De fet, és un dels espais més populars de la televisió internacional. Pel plató del concurs han passat centenars de concursants, convidats i famosos, deixant-ne molts una empremta inesborrable en la història del format.

Roberto Leal, el seu presentador, des de 2020 s'encarrega de contagiar la seva energia i el seu entusiasme als concursants a plató i al públic a casa. A més, també és l'encarregat de presentar 'El Desafío', un altre concurs d'Antena 3 en què cares populars s'enfronten a reptes gairebé impossibles.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades del COR al WhatsApp!