Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Roberto Leal

Roberto Leal ja coneix la decisió d'Antena 3 amb 'Pasapalabra'

Roberto Leal veu com el seu futur professional es complica

Roberto Leal s'enfronta a un moment professional molt delicat que podria portar greus conseqüències per a ell. El presentador sevillà ha aconseguit l'èxit al capdavant de Pasapalabra, però ara tot es podria ensorrar. Atresmedia va aconseguir els drets del concurs després que la justícia obligués Telecinco a cessar les seves emissions, però ara podria córrer la mateixa sort.

Tot i això, mentre la justícia dictamina si la cadena de San Sebastián de los Reyes té raó o no, Leal ja sap quin és el seu futur. De moment tot és a l'aire, però el presentador seguirà al capdavant del concurs.

Primer pla de Roberto Leal.
Roberto Leal tem que la seva feina corri perill | TVE

Roberto Leal segueix endavant

Roberto Leal va arribar a Antena 3 com a presentador del mític Pasapalabra després d'anys amb Christian Gálvez com a cap visible del format a Telecinco. Un desafiament totalment diferent per a ell i per a Atresmedia, que va lluitar per quedar-se amb els drets.

La jugada li va sortir molt bé, ja que el concurs és líder d'audiència a la seva franja horària fent molt de mal a Sálvame i a Mediaset en general. Tot i això, les coses van començar a complicar-se fa unes setmanes quan els creadors del famós Rosco van reclamar els seus drets.

MC&F Broadcasting Production and Distribution CV afirma que té els drets de l'última prova del concurs i sol·liciten que Atresmedia els pagui per ella. El judici va aconseguir que la cadena de San Sebastián de los Reyes guanyés en primera instància, però l'Audiència de Barcelona no ho té tan clar.

Roberto Leal presentant Pasapalabra
Roberto Leal seguirà al capdavant de Pasapalabra fins a conèixer la decisió del Suprem | Antena 3

De fet, ha dictaminat sentència per la qual condemna Atresmedia a cessar l'emissió del mític Rosco, és a dir, la prova final del concurs. A més de pagar 50.000 euros com a indemnització per danys i perjudicis.

Però malgrat la duresa de la sentència, no vol dir que Antena 3 deixi d'emetre de manera immediata Pasapalabra. Roberto Leal podrà seguir al capdavant del concurs, ja que la cadena ha recorregut al Tribunal Suprem. Per tant, el presentador sevillà pot respirar alleujat un temps fins que la Justícia es pronunciï sobre si s'ha d'emetre Pasapalabra o no.

Roberto Leal espera que la Justícia els doni la raó

Roberto Leal segueix molt pendent del que ara hagi de dictaminar el Tribunal Suprem i sap que les coses podrien ser favorables per a la cadena. Tot i que el presentador ha estat al capdavant de nombrosos formats, ha estat amb Pasapalabra amb el qual cosa ha aconseguit grans èxits.

Va encaixar a la perfecció en ell i la seva simpatia i bon rotllo fan del mític concurs un moment divertit i amè. Gràcies a això arrasa als índexs d'audiència i atorga a Antena 3 els primers llocs.

Pablo Díaz a Pasapalabra
Els propietaris del Rosco reclamen els seus drets i demanen una cancel·lació | ANTENA 3

La productora sap que no pot perdre aquest caramel i s'hi ha implicat al màxim per lluitar pel concurs. L'ordre de cessar l'emissió del Rosco és clara, però la batalla encara no està perduda, ja que no és una sentència ferma.

Per això han decidit recórrer, malgrat que l'Audiència de Barcelona dictamina que la cadena no és propietària dels drets de la prova final. Amb el recurs interposat a aquesta sentència, el procés es podria allargar prop de tres anys. Tres anys on Leal encara estaria al capdavant de Pasapalabra fins a conèixer la decisió del Suprem.

Per part seva, els actuals propietaris dels drets del Rosco podrien prendre mesures provisionals. És a dir, sol·licitar la interrupció i aplicació de la sentència provisionalment fins que el judici arribi al final. Una cosa molt poc probable que passi el concepte de perjudici irreversible.

Roberto Leal va perdre el pare fa gairebé un any
Roberto Leal confia en la justícia | GTRES

És a dir, si en aquests tres anys se suspèn aquesta emissió i finalment el Tribunal Suprem dictamina a favor de Antena 3, s'hauria de compensar a la cadena per aquest temps. Una pèrdua irreparable tenint en compte la màxima audiència que suma cada dia gràcies al programa.

La diferència del que va passar en el cas de Mediaset, resideix que MC&F va sol·licitar a Telecinco la cancel·lació de l'emissió del concurs en general. En aquesta ocasió, només demanen la de la prova final perquè considera que Atresmedia no posseeix els seus drets.