La nova docusèrie de Rocío Carrasco porta moltes novetats. Entre elles, un canvi brutal en allò que pretenia ser la producció i muntatge d'aquesta.
Potser pels problemes legals que han assetjat La Fàbrica de la Tele i que els ha obligat a canviar d'estratègia per evitar problemes.
La productora ja va ser demanada per Antonio David, que va aconseguir treure'ls més de 80.000 euros d'indemnització.
I justament per aquest motiu, Paolo Vasile també prenia dràstiques decisions respecte als presentadors que s'han posat al capdavant del format.
Per aquest motiu, decidia apartar Carlota Corredera, ferma defensora de Rociíto, i que s'encarregava de dirigir els debats durant la primera part del documental.
En aquesta ocasió, la millor opció acabava sent Jorge Javier Vázquez, malgrat les polèmiques que ha estat protagonitzant darrerament.
Sembla que Vasile vol evitar més crítiques i recuperar l'audiència. Per aquest motiu, no podia comptar Corredera, a qui van acusar d'haver imposat un «règim totalitari».
Mediaset aparta Carlota Corredera i Rocío Carrasco
I és que recordem que la presentadora carregava amb duresa contra tots aquells que manifestessin una opinió contrària a la seva. Tant és així, que es guanyava el sobrenom de «comissària Corredera».
«Rocío Carrasco va sacsejar la consciència col·lectiva d'un país al qual encara falta molt per abraçar sense complexos la lluita contra totes les víctimes de violència de gènere», començava el seu al·legat.
«Ella va obrir un debat apassionant i difícil de pair que al llarg de tres mesos s'ha colat a totes les cases…», sostenia la presentadora.
«No imaginàvem l'impacte social que ha tingut la sèrie. Aquesta era una sèrie petita, una teràpia feta tele».
Tanmateix, la docusèrie acabava arribant a milers de dones que decidien trencar el silenci.
«És la sèrie de les adolescents que han parlat amb els pares, dels jutges que han parlat amb les filles...», manifestava Corredera.
«És molt revelador veure qui se suma al carro d'acusar-nos d'haver comès errors després que nosaltres ho hàgim vist. Són els negacionistes», apuntava en aquell moment fent servir per primera vegada el terme.
«Hem descobert que els negacionistes es divideixen entre els que han opinat sense ni tan sols haver vist la sèrie i els que de la nit al dia han decidit no parlar del tema, potser per no donar la raó a Rocío Carrasco», els acusava.
«O dit d'una altra manera: per no admetre que estaven equivocats. En qualsevol cas, és un gran avenç, així que benvinguts».
Des de llavors, l'onada d'atacs a Corredera no deixaven de succeir-se. Aquest fet, sumat a les noves conseqüències que pot portar a Telecinco l'emissió de la docusèrie, han provocat que hagin de fer-li un gir radical.
Així, han decidit convertir-lo en un especial en què Rociíto recrearà la casa de Montealto, on va passar la seva infància i La Jurado passava els últims dies.
Un viatge al passat en el qual Carrasco recordarà alguns dels moments més importants de la seva joventut, inclosa la marxa de casa seva.
Això, sumat a una recreació a gran escala de totes les estances de la que fos casa seva. De fet, sortiran a lluir detalls fins ara desconeguts com les cartes d'amor que Antonio David Flores escrivia a Rociíto.
Això, sense comptar amb la gran quantitat d'objectes que donaran vida al docureality. A poc a poc, anirem descobrint què amaguen cadascuna de les habitacions de la casa de La Jurado.
Aquesta nova proposta audiovisual arriba mesos després de la data de tardor inicialment promesa a la segona temporada, En el nombre de Rocío.
Clarament, aquesta vegada l'aposta de la cadena per la filla de 'la més gran' serà molt més lleu. Sis capítols de poc més d'una hora de durada si els comparem amb els de la primera part.