Rocío Carrasco amb expressió de dolor

«Rocío Carrasco està molt dèbil»

La protagonista de la docusèrie del moment ha reaparegut via telefònica al plató de Telecinco

L'onzè capítol de 'Rocío. Contar la verdad para seguir viva', que es va emetre dimecres a la nit a Telecinco, s'ha centrat a donar els detalls sobre el llarg procés judicial de la protagonista amb Antonio David Flores. Al nou episodi, 'Dejándonos la piel', Rocío Carrasco relata, valgui la redundància, com s'ha deixat la pell als tribunals per a intentar «fer justícia». Un procés lent i complex que ha explicat posant sobre la taula una infinitat d'informes pericials, actuacions i sentències.

Malgrat el sobreseïment provisional de la denúncia que va interposar contra Antonio David per un delicte de lesions psicològiques  que la va acabar derivant al jutjat de violència de gènere, Rociíto segueix creient fermament en la justícia, i així ho ha manifestat en reiterades ocasions al llarg del documental. Considera que «és lenta, i té errors i forats negres», però sempre s'ha mostrat confiada per a aconseguir el seu objectiu, que no és cap altre que portar el cas a judici.

I és que si hi ha una qüestió que ha quedat molt clara és que el cas no està tancat i que és mentida que Antonio David n'hagi quedat absolt, tal com l'exguàrdia civil ha divulgat als mitjans de comunicació. «No, senyors, no. Perquè t'absolguin, t'han d'haver jutjat. I a aquest senyor no se l'ha jutjat. Per tant, no pot estar absolt de res. Aquest procediment està sobresegut provisionalment. Ningú ha absolt ningú», sentenciava la filla de Rocío Jurado.

L'odissea de Rocío Carrasco als tribunals que continua a dia d'avui

Les proves documentals aportades posen de manifest que la resolució emesa pel Jutjat de la Dona d'Alcobendas, en el qual la jutgessa d'instrucció sí que observa «indicis de criminalitat» i demana que hi hagi judici, va ser recorreguda per Antonio David i sobresegut per l'Audiència Provincial, cosa que Rocío Carrasco va recórrer davant el Tribunal Suprem. «Vam recórrer al Suprem i ens van dir que com el que es relata en la denúncia són fets que no sembla que s'hagin d'acabar, sempre tenim la reobertura», revelava la filla de 'la més gran'.

La màxima autoritat judicial va ser capaç de preveure que els fets relatats continuarien en un futur, i així va ser, però ni la llarga hemeroteca d'Antonio David difamant la seva exdona ni l'intent de suïcidi de la demandant han estat suficients perquè el tribunal consideri la reobertura del cas. «No sé què més ha de passar. És molt difícil demostrar que t'han maltractat psicològicament, perquè aquestes coses solen passar a porta tancada, en moments en què no se't veu o no se't sent. És complicat, i entenc que els jutges ho tinguin difícil en determinades qüestions, però en el meu cas els maltractaments no se m'han fet sense que ho hagi vist ningú. A mi se m'ha fet públicament durant 20 anys», assenyalava Rocío Carrasco mostrant, per primera vegada en el documental, la frustració que sent pel funcionament de la justícia.

Rocío Carrasco, exhausta davant d'una batalla judicial que sembla no tenir fi

No obstant això, aquest no va ser l'únic moment en què vam poder veure l'esgotament i la desesperació a la cara de Rocío Carrasco. Més enllà del testimoni recollit al nou episodi de la seva docusèrie, la protagonista tornava a aparèixer al plató de Telecinco mitjançant una videotrucada des de la sala de casa seva per a aclarir els detalls de procediment judicial en què ara centra la seva vida.

La filla de Rocío Jurado ha estat denunciada pel seu exmarit per un presumpte delicte d'impagament de la pensió del seu fill petit, David Flores, que ha estat citat davant del jutge per ratificar o no la demanda, ja que en ser major d'edat ha de ser ell qui emprengui accions legals contra la seva mare.

«Com vols que ho visqui? Ho visc amb desesperança, perquè torna a passar el que ja he explicat en totes aquestes edicions del programa. Perquè el torna a posar en la tessitura d'haver de querellar-se contra la seva mare i demanar presó per a la seva mare. Però jo, al final, no perdo l'esperança de tornar a veure el meu nen», responia a Carlota Corredera visiblement tocada.

Davant d'aquest nou front judicial, un més dels que ha hagut d'enfrontar al llarg de la seva vida, Rocío Carrasco no ha pogut amagar el dolor i la desesperació que sent per una història que sembla que no s'acaba mai. O, almenys, no amb un final feliç. «És l'esperança d'una Rocío Carrasco més abatuda que mai, molt feble. Segueix pagant un preu massa alt», assenyala la columnista Esther Mucientes a 'El Mundo'.