Primer pla de Rocío Carrasco.

«Rocío Carrasco no és un personatge net»: els papers que fan caure Rociíto

Analitzen la figura mediàtica de Rocío Carrasco un any després del documental

Rocío Carrasco es va convertir fa un any en el personatge revelació de Mediaset. Amb Rocío: Contar la verdad para seguir viva, la filla de La Jurado va revolucionar la manera de fer televisió.

El seu testimoni va provocar un tsunami del qual se'n van fer ressò fins i tot els polítics. Començava per a Rocío una nova vida mediàtica que ara ha estat analitzada en profunditat. Tot i això, el resultat de la seva projecció televisiva no ha obtingut uns bons resultats.

La imatge pública de Rocío Carrasco queda totalment destruïda

Tot el que puja baixa, i a la televisió aquest descens es pot produir en qüestió de setmanes. Si fa un any l'ex d'Antonio David va guanyar un protagonisme brutal, ara Rocío pateix les conseqüències d'un empatx mediàtic.

La seva figura ha experimentat diversos alts i baixos, però de mitjana mai no ha comptat amb l'afecte del públic. Així ho mantenen des de la revista Semana després d'analitzar el boom mediàtic a través d'una consultoria d'imatge.

Rocío Carrasco durant la seva última intervenció a Telecinco.
Rocío Carrasco no aconsegueix convèncer a l'audiència | Telecinco

Santiago Mollinedo, director de l'empresa Personality Media, ha fet una anàlisi detallada de la seva figura i ha arribat a una conclusió. Rocío Carrasco suspèn. «Sempre ha tingut una valoració mitjana de suspens, abans estava en 3,4 de mitjana i ara l'última dada que en tenim és d'un 4».

Aquestes xifres corresponen al nivell d'audiència que genera la filla de la xipionera. Després del documental on va narrar els maltractaments del qual va ser víctima, la seva presència a la televisió ja no enganxa.

Rocío Carrasco en primer pla trista.
Rocío Carrasco continua sent qüestionada un any després | Telecinco

Això pot ser degut a dos factors. O que el seu testimoni no va arribar a convèncer i, per tant, no hi van simpatitzar, o que n'han explotat massa la seva imatge. Recordem que després del documental s'han fet nombrosos especials i encara queda per estrenar la segona part.

Telecinco ha dedicat gran part de la seva programació a la figura de Rocío Carrasco amb posicionaments que han provocat el malestar a l'audiència. Per això les últimes intervencions no han tingut les dades esperades i s'ha optat per deixar aparcada la segona entrega.

Rocío Carrasco «no és un personatge net»

Si els espectadors han donat l'esquena a Rocío, encara li queda el favor d'algunes marques. Diverses firmes podrien voler aprofitar el seu ressorgir per pujar a la marea fúcsia que encara es manté i captar el seu públic més fidel.

Tot i això, segons l'expert, el perfil de Rociíto tampoc aconsegueix convèncer les marques que busquen personatges menys polèmics. «No volen famosos que tinguin percentatges tan alts de suspens, generalment busquen personatges nets», explica.

Rocío Carrasco posant seriosa
Afirmen que Rocío Carrasco té un perfil agressiu i no és un personatge net | Mediaset

I és que el passat de la filla de Rocío Jurado i les seves polèmiques familiars, són una taca permanent per ser un reclam publicitari. Però a més, Mollinedo ha anat un pas més enllà i afirma que el seu perfil és «més agressiu».

El que busquen les marques són personatges nets, o almenys que no hagin generat controvèrsia públicament com així ha fet Rocío. «Genera molta audiència perquè interessa molt la vida íntima, però una marca sempre busca construir en positiu i aquest no és el cas», assegura.

Rocío Carrasco només aprova tímidament entre una determinada població

El que la filla de Rocío Jurado pretenia fa un any era donar a conèixer la seva història i que es fes justícia. Netejar la seva imatge pública embrutada any rere any per un personatge que va tenir la mala idea de ficar a la seva vida.

Amb el seu testimoni, va aconseguir el seu objectiu de millorar la seva imatge pública, però tampoc no va aconseguir el beneplàcit de la majoria. Per a alguns, només va servir per avivar l'odi cap a ella alimentat per la imatge de filla desvalguda amb què va contraatacar la seva filla.

Rocío Carrasco parlant amb Jorge Javier Vázquez a l'especial de Montealto
Rocío Carrasco només aprova entre dones de 30 anys | Mediaset

L'audiència estava dividida i de mica en mica la balança es va anar decantant per un bàndol. «En l'actualitat la suspèn un 56% de la població, que continua sent molt», sosté Santiago.

No obstant això, no tot seran males notícies per a ella. Hi ha una part de la població que sí que li té afecte, malgrat que tímidament. «Parlem de les dones menors de 30 anys, que hi posen un 5,3», sentencia l'estudi.