«Rocío Carrasco tardarà anys a recuperar-se»

Una psicòloga experta en addicció emocional revela les claus de la relació tòxica entre Rocío Carrasco i Antonio David Flores

Rocío Carrasco ha aconseguit que moltes dones obrin els ulls i siguin conscients de la tòxica relació que mantenen amb les seves parelles. La psicòloga Pilar Guerra, experta en addicció i desintoxicació emocional, ha estat entrevistada pel diari 'La Razón' i ha explicat com fer front a aquest tipus de relacions. A més, ha fet una anàlisi exhaustiva de la relació que va tenir Rocío Carrasco amb Antonio David Flores, afirmant que encara li queda un llarg camí per recuperar-se.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

L'addicció emocional de Rocío Carrasco

Guerra considera que «Rocío tenia dependència emocional, ja que ha estat al seu costat creient que se sentia completa com a persona. I per si no n'hi hagués prou, també va patir addicció emocional perquè per tot el que he escoltat, la forma en què s'han relacionat és com si aquesta persona hagués tingut una addicció a la dependència de la parella, independentment que la relació hagi estat sana o no», ha opinat l'experta.

La psicòloga clínica opina que sí que ha existit la toxicitat en la relació entre la filla de Rocío Jurado i l'exguàrdia civil: «Aquesta persona ha assegurat que la relació va ser de desigualtat, de manca de complicitat i de manca d'empatia. Les declaracions que ha fet afirmen que ha estat bloquejada per no haver pogut establir uns límits que preservessin la seva individualitat i independència com a persona i que la portés a protegir-se a si mateixa», explica Guerra.

Trastorn per estrès posttraumàtic

Guerra explica que «la víctima entra en un quadre de trastorn per estrès posttraumàtic que deriva en danys psicològics, els quals deixen seqüeles que romanen durant anys. Les persones que han estat tants anys sotmeses a aquesta situació d'estrès, de por i desconfiança, poden veure afectada la seva autoestima i bloquejar-se emocionalment i consegüentment patir bloquejos mentals o intel·lectuals».

Parlant de la dependència emocional, Pilar Guerra sosté que «hi ha relacions o vincles que poden ser sans i que malauradament es converteixen en dependències i en toxicitat. Hi ha toxicitat quan la persona deixa de sentir-se lliure i la seva vida depèn totalment de l'altra persona. Quan es prioritza a l'altre i quan la major part dels pensaments, emocions i conductes estan dirigides a aquesta altra persona, contaminant així la independència i la individualitat de la persona, el seu dia a dia es converteix en una gàbia d'or. L'amor és malaltís. Es perd la identitat com a individu», ha sentenciat l'experta en addicció i desintoxicació emocional.

«És importantíssim que una persona hagi pogut parlar després de tant temps»

L'experta en psicologia aconsella que Rocío Carrasco segueixi parlant de la seva vida després de tant temps a l'ombra. «És importantíssim que una persona hagi pogut parlar després de tant temps. El meu consell és que segueixi en aquesta línia. Crec que ella ha fet un treball personal, psicològic. I li aconsello que expliqui el que ha viscut a través de la descripció objectiva dels fets, tal com ho està fent, deixant de banda l'emoció. I si la té és una emoció continguda, des del meu punt de vista, fruit d'un bon treball psicològic i d'introspecció», ha exposat la professional.

Finalment, Pilar Guerra confessa la importància de testimonis com el de Rocío Carrasco, que pot ajudar a altres dones que estan en la mateixa situació. «Les seves declaracions estan suposant un canvi de paradigma en la societat perquè aprenguem a declarar-nos víctimes davant fets concrets de maltractament. El meu suggeriment és que, amb aquestes declaracions, amb la càrrega objectiva que està fent, està ensenyant a la societat que és inviable seguir revictimitzant a les víctimes com s'ha fet fins ara. Rocío ha trencat els cànons del silenci», ha conclòs Pilar Guerra.


Comentaris

envia el comentari