Primer pla de Rocío Flores molt maquillada

La síndrome que podria estar patint Rocío Flores i que ho explicaria tot

Rocío Flores és diagnosticada per una psicòloga després de trencar a plorar a la televisió

La relació de Rocío Flores amb Rociíto cada cop és més distant. Fins al punt que sembla molt complicat que algun dia es tornin a veure les cares. «La porta amb la meva mare està tancada», assenyalava fa uns dies a 'El programa de Ana Rosa'.

La situació ha «tocat fons», assenyalava visiblement trencada. Entre llàgrimes, admetia que ja no podia més amb el que estava passant. No era capaç d'afrontar tot l'enrenou mediàtic que s'havia generat al seu voltant i la seva família.

Rocío va haver de fer front al seu dia a la docusèrie de la seva mare, on Antonio David sortia molt mal parat. Han estat molts els comentaris i rumors que han rondat sobre el seu cercle més proper últimament. Això l'ha portat a una situació límit.

En la seva última aparició a l'espai de Telecinco trencava a plorar davant de la sorpresa dels espectadors. Va ser una escena que va cridar força l'atenció dels tertulians de 'Ya son las ocho'. No entenien com havia aparegut prèviament mostrant una sensació de fermesa i atacant Rociíto.

Per conèixer una mica millor allò els seus sentiments van decidir comptar amb la col·laboració d'una psicòloga. Lara Ferreiro es va encarregar d'analitzar els comportaments que tenia. Va assegurar que dijous passat, quan no va poder contenir les llàgrimes, estava mostrant «la seva veritable cara, que és quan t'esfondres».

Rocío Flores plorant
Rocío Flores va trencar a plorar al seu programa dijous passat. | Telecinco 

Considerava que la posició de defensa que podia adoptar altres vegades formava part d'una altra «de les seves cares». A conseqüència de les vivències del passat considera que podria patir un «trastorn dissociatiu». Es tracta de la resposta que ofereix el cervell als «traumes» per la qual els records es veuen «anestesiats».

Això «l'impedeix processar les emocions», apuntava. Segons el seu punt de vista, Rocío Flores podria patir «la síndrome de les falses memòries». Apareix quan un dels dos pares explica una mentida tantes vegades al seu fill que l'arriba a fer veritat.

També van fer ressò de la situació que té amb el seu pare, que van definir com una «relació-fusió», amb «la mateixa identitat». Per això li recomanava que trobés la seva. A partir d'aquí, s'hauria de centrar a diferenciar la relació entre els seus progenitors i la que ella tingui amb cadascun.

La professional es va referir a les conseqüències que té el «procés de triangulació», on els fills romanen al mig de les seves persones. En posicionar-se de manera evident amb el pare, li recomana que anés a teràpia. D'aquesta manera, tindria la capacitat de «distingir entre la veritat i la mentida», cosa que provoca la síndrome de les falses memòries.

La relació de Rocío Flores amb Rociíto, cada cop pitjor

Rocío Flores no troba solució al problema que travessa amb la seva mare. Cap de les dues parts no ha mogut fitxa per aconseguir canviar la situació. Amb ella ha adquirit una «relació illa», amb postures molt distants.

La psicologia entén que necessitarien una «teràpia familiar o un mediador» per recompondre-la. En qualsevol cas, ja adverteix que «serà molt complicat» que hi hagi aquest acostament tan desitjat.

Fotomuntatge de Rocío Flores i Rocío Carrasco
Rocío Flores, cada cop més lluny d'una possible reconciliació amb la seva mare. | Catalunya Diari 

Considera que per a la reconciliació només hi ha una solució. Seria posar-se en mans d'especialistes de manera individual per superar els traumes. A continuació arribaria la «reparació pública i en privat».

L'última cosa que esperaria a Rocío Flores seria conèixer les conseqüències psicològiques que ha tingut tot això a la seva vida. La mala relació amb la seva mare li ha passat factura durant aquest temps, encara que moltes vegades no ho vulgui admetre.