Rosa Peral va ser traslladada a la presó de Brians 1 perquè la seva presència va alterar la vida al centre penitenciari de Wad-Ras

Les recluses que van compartir temps amb ella la descriuen com a «molt manipuladora» i decidida a pagar un alt preu per matar el seu exmarit

Rosa Peral al costat de la seva presumpta víctima, Pedro Rodríguez
Rosa Peral al costat de la seva presumpta víctima, Pedro Rodríguez | Cedida

Rosa Peral, l'exagent de la Guàrdia Urbana de Barcelona investigada per la presumpta mort de la seva parella, Pedro Rodríguez, amb el que compartia feina, i que va aparèixer en un cotxe calcinat als voltants del pantà de Foix, continua sent notícia fins i tot després d'ingressar a presó. Tal com assegura 'La Vanguardia', l'arribada de Peral al centre penitenciari de Wad-Ras va generar grans tensions. 

De fet, la relació amb la resta d'internes va arribar a deteriorar-se tant, que molt ràpidament van passar d'apreciar a odiar-la, i el que crida encara més l'atenció, va generar odi fins i tot entre les mateixes recluses. L'exagent es va endinsar en diversos grups d'amigues, que finalment acabaven barallant-se per culpa seva. El motiu són la gran capacitat de l'exguàrdia urbana de seduir i manipular, que van motivar, finalment, el seu trasllat al mòdul de dones de Brians 1. 

Una persona «molt manipuladora»

Es tracta de les impactants declaracions de la mateixa directora de Wad-Ras davant dels Mossos d'Esquadra, i que va motivar una nova investigació contra Peral, pels seus presumptes plans d'assassinat el seu exmarit contractant un sicari des de la presó. La directora del centre va vincular l'arribada de l'exagent amb un «desequilibri emocional important», per la seva capacitat de crear «grups tancats que duren poc temps», i que, quan es trenquen, generen «un alt nivell d'hostilitat». 

«La major part d'aquestes internes descriuen Rosa com una dona manipuladora, mentidera, simuladors d'un estat d'ànim depressiu per reclamar atenció», va explicar la directora del mòdul. Com a exemple, es descriuen les declaracions de dues dones amb les quals Rosa va establir una amistat interessada, i que van acabar odiant-la. Així, una d'elles descriu l'exguàrdia urbana com a «molt manipuladora», ja que cada nit venia plorant a la seva cel·la per parlar, però que sempre acabava portant la conversa on ella volia. 

El cadàver de Pedro Rodríguez va ser localitzat al pantà de Foix
El cadàver de Pedro Rodríguez va ser localitzat al pantà de Foix | cedida

 

El suposat objectiu de Rosa no era un altre que trobar un assassí per matar el seu exmarit. «La veia com una presonera més, però quan em va dir que li busqués armes, ja no la vaig veure igual», va explicar la reclusa, que va afegir que Rosa es creia les seves mentides, i que sempre assegurava ser «innocent». Finalment, aquesta reclusa va ser canviada de lloc per no tenir més relació amb la presumpta assassina. 

Disposada a pagar un alt preu per matar la seva exparella

Després del seu primer intent, la presumpta assassina de Pedro Rodríguez va buscar una nova amiga, que també es va adonar ràpidament de les seves intencions. «Em va caure bé perquè m'ajudava amb les classes a distància», va explicar la reclusa, que segons anaven succeint-se els dies va veure què buscava realment. «Rosa manipulava la situació perquè volia a qualsevol preu que algú li facilités armes i un sicari», va assegurar la interna.

Al mateix temps, també ha indicat que «era molt intel·ligent», i que tenia pensat «fer-se amiga de tots». En aquest sentit, també es va apropar a altres dues internes, una de les quals «té una parella que és sicari i cobra per matar». Diversos testimonis asseguren que estava disposada a pagar fins a 30.000 euros a qui ho faci. 

Sigui com sigui, la directora del Wad-Ras va confirmar les intencions de Rosa d'aconseguir sicaris per matar el seu exmarit, i que també intentava saber més sobre l'altre acusat del crim de la Guàrdia Urbana, Albert López. Per això, Peral va contactar amb un conegut seu de Quatre Camins, el centre penitenciari on està López. Els dos van mantenir una relació de quatre anys, i es creu que aquest podria ser el motiu del crim. 

Rosa Peral i Albert López, els presumptes autors del crim del pantà de Foix
Rosa Peral i Albert López, els presumptes autors del crim del pantà de Foix | Cedida

 


Comentaris

envia el comentari