Escàndol per la bandera que ensenya Rosalía en un vídeo acabat de publicar

La cantant ha deixat sorpresos els seus fans, que no han rebut cap explicació sobre les imatges

Rosalía actuant a la cerimònia dels Grammy a Los Angeles, el 27 de gener del 2020
L'artista catalana ha compartit un vídeo que ha causat moltes preguntes | Catalunya Diari

És la cantant internacional catalana Rosalía una independentista més? Aquest és el dubte que la barcelonina ha creat després dels seus últims vídeos compartits a les xarxes.

Rosalía torna a la feina després d’aquests mesos de confinament, amb ganes i inspiració per gravar noves cançons. Com gairebé sempre fa, ha volgut compartir amb els seus seguidors els seus passos i ha compartit uns breus vídeos on se la pot veure a l’estudi.

Però la sorpresa ha arribat quan la de Sant Esteve Sesrovires ha girat la càmera i s’ha pogut veure el que a primera vista sembla una bandera independentista catalana. El vídeo no tenia cap so, pel que no es pot descobrir si Rosalía volia donar un missatge amb aquest canvi de pla o simplement ha estat casualitat.

Bandera de Puerto Rico a l'estudi on Rosalia està gravant noves cançons. Vídeo compartit al seu Instagram el 31 de juliol de 2020
Molts seguidors han comentat la bandera que apareix al vídeo de Rosalía | Instagram

Rosalía, públicament independentista?

Són molts els que després d’aquest vídeo s’han plantejat la ideologia de Rosalía. L’artista es manté bastant callada sobre la seva preferència política, excepte en alguns moments on llença petits missatges amb una gran repercussió. Bona prova d’això és la seva piulada de ‘FVCK VOX’, on la del Baix Llobregat va insultar públicament el partit d’extrema dreta.

La realitat, però, és ben diferent del que es pensen els seguidors de la catalana pensen. I és que Rosalía ha adoptat tant la cultura latina que es tracta d’una bandera de Puerto Rico. De fet, l’estelada va inspirar-se en banderes com la de Puerto Rico o la de Cuba, països que van aconseguir independitzar-se d’Espanya.

És un error molt comú a simple vista, i el vídeo de l’artista catalana no permet distingir els detalls amb profunditat per determinar si es realment una bandera independentista. Així, i tal i com acostuma a fer, Rosalía deixa un missatge als seus seguidors sense donar més explicacions.  

Tot i que no aclara la seva ideologia política, sí que va manifestar-se sobre els crims racistes de la policia d'Estats Units, sobretot arran la mort de George Floyd a mans d'un agent. Dies després del succeït, Rosalía va compartir a las xarxes un missatge denunciant la situació: «Mai entendré per què la nostra societat és racista i encara menys per què continuem permitim que ho sigui»


Comentaris

envia el comentari