Foto de Roser

Roser confirma el mal moment després de la terrible mort de la seva mare

Roser s'ha obert en canal per explicar la pèrdua

Roser va saltar a la fama a principis dels 2000 gràcies a un xou de talents que s'emetia a Telecinco. Popstars: todo por un sueño era un concurs presentat per Jesús Vázquez i en què la cantant va deixar una gran impressió.

Tot i això, la seva última aparició televisiva ha estat per un motiu molt diferent del seu talent, la música. Ha acudit al programa Socialité per parlar de la tràgica mort de la seva mare; el relat és esquinçador. Aquest mateix estiu, Roser perdia la seva mare, de 67 anys. Patia esclerosi lateral amiotròfica, més coneguda com a ELA, la situació fins al dia de la seva mort no ha estat gens fàcil per a cap de les dues. Ara és l'artista qui ha de seguir endavant sola, sense l'amor de la mare.

Foto de Roser i la seva mare a la televisió
Roser ha confessat com va passar la seva mare la malaltia | Telecinco

Roser, totalment enfonsada

Així, fa uns dies, la cantant anunciava a través d'Instagram la seva presència al programa de Telecinco. Ho feia per «donar visibilitat a l'ELA», tal com deia a les seves xarxes. Voleu que «la vostra experiència pugui ajudar a parlar o estudiar la malaltia». Si és així «haurà valgut la pena obrir el meu cor», confessava l'artista.

Amb aquest objectiu, Roser es plantava a Socialité per a la seva entrevista més dura. «És devastadora, molt salvatge i molt cruel», declarava l'artista sobre la malaltia que va patir i es va emportar la seva mare. «L'esclerosi afecta la mobilitat del cos, el sistema respiratori, la parla... Però mai no perds el cap, per la qual cosa ets conscient en tot moment estàs vivint i del que estàs patint», expressava tremendament afectada.

La cantant sap que necessita visibilitzar aquesta malaltia per poder avançar. La investigació és la clau, ja que per ara no hi ha cap cura ni tractament, cosa que converteix la malaltia en un problema persistent i que empitjora amb el temps. «Això de la meva mare va ser fulminant, se'n va anar en dos anys», relatava.

Foto de Roser a la televisió
Roser ha parlat sense pèls a la llengua sobre la malaltia que va patir la seva mare | Telecinco

En tot moment la seva història va ser emotiva, tant per bé com per mal. Ella mateixa explica que l'ELA dona una esperança de vida entre dos i cinc anys. És per això que Roser esperava poder tenir la seva mare amb ella una mica més de temps.

Tal com explica, no va poder ser. Els últims mesos de la seva mare van ser tràgics, va perdre la mobilitat i fins i tot la parla, i va acabar morint aquest estiu. Res no va poder salvar la seva mare de la mort a què ja havia sentenciat la malaltia.

Visibilitzar per ajudar

Així, Roser va voler adreçar-se als polítics perquè tractin de buscar una solució. «Tot està anant molt lent. Recentment es va aprovar la Llei ELA, però està paralitzada al Congrés», ha explicat enfadada. Com hem dit, es tracta d'una malaltia de què no s'ha fet gaire investigació fins ara. És una minoria la que sembla patir d'ELA i això, probablement, fa que s'hagin destinat menys recursos a investigar-la. A Espanya hi ha uns 4.000 casos d'ELA.

▶️ Vídeo del dia

Sens dubte, el testimoni de la cantant ha estat devastador. La mort de la seva mare i la malaltia que va arrossegar durant dos anys han fet efecte en Roser, que ara lluita amb totes les seves forces per donar visibilitat a l'ELA.