La cantautora Rozalén, dona maltractada

L'artista destapa una època dura de la selva vida amb maltractament per part de la seva ex parella.

La violència masclista també ha format part de la vida de Rozalén. Així ho confessa al seu llibre 'Cerrando puntos suspensivos', on relata alguns dels durs i desagradables moments viscuts amb la seva ex parella, junt amb d'altres etapes boniques i de felicitat.

Aquesta part fosca en la seva vida no impedeix que les cançons de Rozalén estiguin plenes de màgia. Les seves lletres es caracteritzen precisament per l'emoció que transmeten i pel poder que tenen de transportar qui les escolta als moments i vivències que explica. Les històries que canta són profundes i la manera com ho fa crea verdadera admiració. 

Una víctima més que denuncia

Tot i que, sabut per víctimes que han viscut situacions semblants, no és fàcil fer un pas endavant i compartir amb tothom allò que ha dolgut, Rozalén, en el seu llibre, s'obre als seus lectors en forma de detalls i situacions difícils per les que ha hagut de passar. 

Cada vegada són més les dones que es decideixen a denunciar el maltractament en una societat molt conscienciada en contra d'aquest mal. I testimonis com el de l'artista, ajuden a reforçar la denúncia. 

«Avui m'ha castigat a casa. Ahir vaig sortir amb els meus amics i he arribat quan ja era de dia. M'ha demanat amb qui, com, quan i on. M'ha obligat a anar-me'n al llit en silenci per reflexionar. No l'acompanyaré aquesta nit vagi on vagi ni sabré res d'ell fins d'aquí dos dies. Jo he acceptat la meva culpa i he complert el meu càstig», relata l'artista en un paràgraf que horroritza. 

Rozalén va definint una relació plena d'insults i males maneres, enganys, càstigs, gelosia cruel i molta manipulació psicològica: «Avui m'ha dit 'boja, bitxo, dolenta, lletja, gorda...' Tot i que més tard, en ple acte sexual, m'ha anomenat 'deesa'».

«M'ha tancat en una habitació en plena festa per demanar-me què hi havia entre la meva amiga i jo, tot i que no em sento atreta per les dones. Ha agafat el meu telèfon mentre parlava amb un músic, company meu, i li ha demanat quan deixaria en pau a la seva dona», explica al seu llibre.

 
 
 
 
Mira aquest post a Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

BARCELONA!!!!! Te veo en un ratito!!! Adelantamos todo a las 18h... por si no me diera tiempo a firmar a todos #CerrandoPuntosSuspensivos

A post shared by RozalenMusic (@rozalenmusic) on

Un malson del que és possible despertar

Una de les confessions més crues del llibre és en la que Rozalén reconeix que hi havia també relacions sexuals no consentides: «No li ha agradat que digués que al matí m'havia forçat, com altres dies quan jo no vull o estic malalta... Ha començat a cridar-me i a insultar-me».

Malgrat tot, la cantautora va ser capaç de posar punt i final a la relació demostrant que és possible plantar-se i aturar un malson com aquest. És precisament aquest el final que ha de tenir un testimoni dur com el seu, quan la víctima obre els ulls i tanca aquella etapa per sempre més: «Avui, per fi, l'he expulsat de casa i de la meva vida».

'Cerrando puntos suspensivos' 

El títol del llibre de Rozalén és molt representatiu del missatge que vol transmetre. Parla de finals oberts, que moltes vegades no permeten seguir avançant amb la vida d'un mateix. A 'Cerrando puntos suspensivos' l'autora reflexiona, a través de la seva pròpia realitat, sobre la importància de marcar un punt i a part en allò que fa mal, per seguir caminant endavant.