Muntatge amb fotos de Santiago Segura.

El sacrifici de Santiago Segura per perdre 80 kg: «no li recomano a ningú»

El gran canvi físic del director de cinema és gràcies a una tècnica que funciona molt bé

El canvi físic de Santiago Segura deixa «en xoc» qualsevol... I normal! El director de cine s'ha hagut d'enfrontar al dur repte de canviar el seu físic  de manera radical, amb els problemes que això comporta.

Per arribar al seu objectiu ha hagut de ser capaç de modificar les seves rutines alimentàries, que no han estat gens fàcils. De fet, ell mateix ho ha explicat amb detall, dient que es tracta d'un procés dur, no apte per a qualsevol. «No ha estat gens fàcil», va reconèixer ell mateix, perquè «és un món molt dur de patiment».

El radical canvi no va ser gens fàcil

L'actor va passar de pesar una barbaritat de quilos a un pes relativament normal. A més, reconeix que no ha estat un camí de roses, sinó més aviat tot el contrari. El sobrepès que patia el va fer reflexionar i ser conscient dels problemes que podria arribar a tenir.

Santiago Segura, somrient en un photocall.
Santiago Segura ha aconseguit perdre 80 quilos | Europa Press

Precisament van ser aquestes qüestions les que el van motivar a canviar el seu estil de vida. «La gent no sap fins a quin punt l'obesitat és una malaltia», va explicar. «És molt preocupant donar aquesta informació i la gent no ho sap», va continuar dient Segura.

De qualsevol manera, el mètode que ha seguit per perdre pes no ho recomana «a ningú». Els problemes d'obesitat que arrossegava necessitaven decisions molt dràstiques amb la seva vida i, sobretot, la seva alimentació. L'actor va reconèixer que arribava a estar fins a 36 hores sense menjar res, i que això «no és per a tothom».

Quin va ser el veritable truc de Segura?

El sacrifici que va haver de fer Segura per perdre pes va ser renunciar durant hores al dinar. És el que es coneix popularment com a dejuni intermitent. És una dieta que ha guanyat popularitat, basada en l'abstenció total o parcial de menjar durant un temps determinat, abans de tornar a la normalitat.

Aquesta dieta et pot ajudar a perdre pes, però també pot tenir efectes molt negatius. És important que sapiguem quins aliments són els més indicats per trencar el dejuni, quant de temps podem estar sense menjar, etc. En definitiva, cal fer-ho sota la supervisió d'un professional.

Si el propòsit és perdre pes, és recomanable no incloure-hi aliments que siguin calòrics i poc saludables. Al seu lloc, la millor alternativa és menjar aliments sans que continguin proteïnes i carbohidrats, com la fruita o els cereals.

Com es fa el dejuni intermitent?

Hi ha diverses opcions i tot dependrà de l'estil de vida de cadascú. Per exemple, es pot fer un dejuni de 12 hores cada dia o, si volem perdre més pes, arribar fins a 16 hores.

El que no sembla gens recomanable són les 36 hores que Segura ha dit que podia arribar a estar sense menjar. Si es fa durant un temps prudent, el dejuni intermitent aconsegueix que el cos esgoti les reserves de greix i les converteixi en energia. El canvi més notable és un aprimament evident.

També hi ha l'opció de fer dejuni en dies alterns, alternant-ho durant la setmana. Encara que si volem seguir una dieta, es podria començar ometent alguns àpats.

Quins beneficis aporta aquest mètode?

Diversos experts en nutrició expliquen que el dejuni intermitent té grans beneficis:

1. Produeix canvis hormonals

Els nivells d'insulina a la sang es rebaixen, de manera que el risc de desenvolupar diabetis també. A més, s'activen processos que ajuden a frenar l'envelliment cel·lular.

Imatge de la pell d'una persona.
El dejuni intermitent afavoreix la renovació cel·lular | Getty Images

2. És beneficiós per al cor

S'ha demostrat que el dejuni intermitent ajuda a prevenir alguns factors de risc, com ara alts nivells de sucre en sang, pressió arterial o colesterol.

3. Redueix la inflamació

Diversos estudis diuen que fer dejuni intermitent pot reduir la inflamació, amb la qual cosa es poden prevenir moltes malalties que l'ocasionen, com l'osteoporosi.

Tot i que s'ha demostrat que el dejuni intermitent serveix a l'hora de perdre pes, cal recordar que no tothom és capaç de fer-ho. Abans de començar a fer això, és millor sempre consultar-ho amb un metge o nutricionista.