Primer pla del rei Joan Carles

Salten les alarmes entre Joan Carles i Sofia per estar amb Letícia i saber la veritat

La Família Reial Espanyola es troba, un altre cop, a l'ull de l'huracà per la situació que han viscut

Des de fa aproximadament dues setmanes, els mitjans no ha parat de comentar al detall el funeral d'Elisabet II. Per descomptat, tampoc no ha passat inadvertida l'arribada dels reis Felip VI i Letícia a Londres, igual que la del rei Joan Carles I i la de la reina Sofia.

I és que sorprenia el fet que l'avi de la princesa Elionor sortís de la seva rutina a Abu Dhabi (Emirats Àrabs) per assistir a la vetlla de la britànica. Si ja la tornada del rei Joan Carles a Espanya, el mes de maig passat va fer parlar, per descomptat, aquesta arribada també ha provocat el mateix efecte.

Tot just aterrar Anglaterra, tots els mitjans van posar el focus d'atenció al rei Joan Carles I i com actuaria al llarg d'aquests dies allà. Ara, al bell mig de l'escàndol mediàtic per la seva assistència al funeral d'Elisabet II, el pare de Felip VI ha hagut de fer front a una nova polèmica.

Joan Carles
Salten les alarmes entorn del rei Joan Carles I | GTRES

 

Nova polèmica a la Casa Reial Espanyola

No hi ha dubte que últimament el rei Joan Carles acapara més d'un titular. La veritat és que no és estrany perquè després de passar uns mesos totalment allunyat de l'ull públic, el rei emèrit ha tornat a generar molta polèmica.

La seva mera presència al funeral de la progenitora de Carles III a Anglaterra ha provocat que el rei Joan Carles I hagi rebut infinitat de crítiques negatives. No només s'ha comentat el seu paper allà, sinó també el seu sonat cara a cara amb el seu fill, Felip VI, i la seva nora, Letícia.

Tal com s'han pogut veure a les imatges que s'han publicat aquests dies, la tensió entre els actuals monarques amb el rei emèrit era més que evident. Que posessin junts tots quatre suposava un gran problema per qüestions de protocol, malgrat que, al final, va acabar succeint tot el contrari.

Segons va assegurar El español, el rei emèrit hauria comentat les paraules següents en descobrir que des de la Zarzuela estaven evitant aquesta foto conjunta. «Jo no he matat ningú perquè es generi aquest protocol perquè no es doni aquesta imatge», hauria opinat summament molest al seu dia el rei Joan Carles I.

Després d'aquesta polèmica, ningú no s'esperava que, encara més, creixés l'escàndol a la ciutat londinenca. Ahir, 21 de setembre, va saltar a la llum una sorprenent notícia que va deixar, segurament, tots impactats, inclòs el rei emèrit.

Des de la Casa Reial danesa, informaven que la reina Margarida havia donat positiu a Covid-19 després d'anar a la missa de la britànica.

«La seva Majestat la Reina va donar positiu per Covid-19 ahir a la nit i ara s'allotja al Castell de Fredensborg. Les activitats de la Reina aquesta setmana han estat cancel·lades», començava dient el comunicat en qüestió.

Però el que veritablement va sorprendre de tota aquesta notícia és que la mateixa monarca era a pocs metres del rei Joan Carles, la seva dona, fill i nora. A més, segons informa el seu entorn més proper, Margarida de Dinamarca va passar el cap de setmana amb, entre d'altres, el rei emèrit i la seva dona.

Margarida II de Dinamarca, positiu en coronavirus

La veritat és que no és la primera vegada que la reina actual de Dinamarca contrau aquest virus, ja que també es va contagiar el mes de febrer passat. Tot i això, ara ha estat inevitable que saltessin totes les alarmes perquè ha estat envoltada de nombrosos membres de la reialesa i diferents Caps d'Estat.

▶️ Vídeo del dia

Tal com es poden observar a les imatges que s'han publicat aquests dies, Margarida II va estar en contacte estret amb Joan Carles I i Sofia. No només perquè van tenir diverses trobades durant la cerimònia, sinó també perquè eren a pocs metres de distància durant la missa.

Mentre que la danesa se situava a primera fila, la Família Reial Espanyola es trobava darrere d'aquesta, a la segona fila.