Festa Major 2021 de Sant Joan de Valls: Carretillada i mostra de foc

Santi Vila va demanar matrimoni al seu home una «màgica» nit de Sant Joan

En una conversa amb Mercedes Milà, l'exconseller parla d'amor, lamenta la situació dels presos catalans i torna a reclamar autocrítica

Surt a la llum un moment clau de la vida de Santi Vila. L'home que l'independentisme ha titllat moltes vegades de «traïdor», resulta ser un romàntic. Es va parlar molt del seu casament, però i de la petició? El polític català confessa que ell mateix va demanar-li a Javier Luque, el seu actual marit, que formalitzessin el matrimoni. «Estàvem sopant en un restaurant d'Eivissa la nit de Sant Joan. Em va dir que per a ell era la nit més màgica de l'any i em va treure l'anell», recorda l'advocat en una conversa amb la catalana Mercedes Milà.

Santi Vila es va casar per segona vegada a principis de juliol de l'any passat, amb Artur Mas i Xavier Trias entre els convidats, després del seu matrimoni fracassat amb un cuiner brasiler. Recordem que va ser l'expresident Puigdemont qui, durant la seva època com a alcalde de Girona, va casar-lo per primera vegada, convertint-lo en el primer conseller gai de la Generalitat que feia el pas. Ara el polític viu una nova història d'amor que, des d'un inici, va ser especial: es van conèixer una nit de cap d'any a Madrid

Santi Vila, sobre els presos: «En el pecat hauran trobat la penitència»

L'exconseller, gaudint de la seva lluna de mel en algun racó del món  | Instagram

 

En la seva aparició al nou programa de la presentadora, Santi Vila va reconèixer també que la situació dels presos al judici de l'1-O «no és plat de bon gust». «En el pecat hauran trobat la penitència», deia, afegint que són «famílies trencades, carreres polítiques interrompudes».

«Com podem recuperar entre tots una certa concòrdia?», continuava, assegurant que tot això «ens pesa a les persones que som sensates». «Tu no pots dir que tot el que ha passat no mereix cap autocrítica», acaba. L'exconseller no se sent orgullós de moltes decisions que van prendre en comú. 

  • També et pot interessar: Santi Vila gaudeix de la seva lluna de mel després de casar-se amb Javier Luque

Mercedes, amb la caravana i el seu gos, als castells de Vilafranca

La periodista d'Esplugues de Llobregat ha estrenat nou programa a bord d'una caravana amb la qual recorrerà Catalunya, acompanyada del seu gos. Sota el nom d''Scott i Mila', l'espai s'emet a Movistar+ i la seva primera para ha estat a Vilafranca del Penedès. A la recerca d'una germanor arrelada i potent, la presentadora s'endinsava en la pinya dels Castellers en plena diada.

Vestida de verd, la catalana sentia per primera vegada en pròpia pell l'emoció d'aixecar un tres de 9: «Aquest fervor que es viu no m'estranya perquè això em recorda molt a les processons de Setmana Santa». Havia carregat i descarregat el seu primer castell a Catalunya. «Plorar no he plorat. Ho vaig fer a Sevilla, a la processó de l''Esperanza Triana'», afegia.