Santi Cañizares i Mayte García vestits de gala.

Santiago Cañizares se separa de la seva dona tres anys després de la mort del seu fill

El mateix exporter del València i el Reial Madrid ha estat qui ha anunciat el procés de separació a través en una publicació d'Instagram, en què ha mostrat el compromís de la parella de «ser un exemple per als nostres fills, família i amics»

Santiago Cañizares i Mayte García s'han divorciat. Ha estat el mateix futbolista, històric porter del València Club de Futbol, criat al planter del Reial Madrid i porter també de la selecció espanyola, qui ha ha desvelat l'anunci a través d'un comunicat a Instagram.

«Tant Mayte com jo, volem comunicar-vos que estem passant per un procés de separació«», escrivia Cañizares. «Pel respecte, afecte i suport processat en els moments durs, ens sentim en l'obligació de ser nosaltres els que transmetem la notícia». En aquest sentit, el porter demostra el compromís i assegura que durant els onze anys de relació amb Mayte García tant un com altre han procurat «ser un exemple per als nostres fills, família i amics». 

Tot i la separació, afirma l'ara comentarista futbolístic a la COPE, miraran de «seguir sent-ho». Ara, iniciat el procés de ruptura, Cañizares demana en nom de la parella el «màxim respecte» per la família, ja que «el més important en aquests casos és evitar el patiment dels més petits».

El fill petit de Cañizares i García va morir d'un càncer el 2018

Mayte García va ser la segona parella de Cañizares. Es van casar el 5 de juliol de 2008 i van tenir quatre fills en comú: Sofia, Índia, Martina i Santi, L'últim va morir el 2018 a causa d'una malaltia. En tot moment el matrimoni es va mantenir fort, i després de la pèrdua del petit es va convertir en un clar exemple de superació. A Santi, li solen dedicar petits homenatges a les xarxes socials.

Santi va lluitar durant molt de temps contra un càncer. El mateix Santiago Cañizares va ser l'encarregat de fer-ho públic en el seu dia. «El meu fill ha mort. Crec que he de ser jo qui us ho expliqui, en agraïment per totes les mostres de suport i afecte que he rebut», assegurava en aquelll moment. Escrivia que Santi se n'havia anat «envoltat de pau, i havent comprès la seva missió en aquests cinc anys».

Des de llavors, la família va decidir bolcar-se amb les altres dues petites, que van néixer en un part triple amb el petit. Per superar aquell mal moment va decidir buscar el suport de la religió. «Som persones de fe, creiem que el nostre fill està en un lloc fantàstic, a prop de Déu», afegia.

Cañizares, a més, té altres tres fills fruit de la seva relació amb Marina Conchello: Carlota, Lucas i Olivia. Precisament el mitjà ha decidit seguir els passos del seu pare, i ja destaca en les categories inferiors de el Reial Madrid. De fet, ja va ser convocat en una ocasió amb el primer equip.

D'allò que més es coneix de Cañizares és de la seva faceta professional. Un cop retirat de el futbol va iniciar una carrera en el món dels ral·lis. Per a ell es tractava d'una afició que l'entretenia i li feia passar estones agradables. García es va dedicar els últims anys a donar suport diferents causes relacionades amb el càncer infantil. Entre altres coses, amb projectes d'investigació i iniciatives per reduir la duresa dels tractaments en els petits.