Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Samantha, concursant d'OT 2020

El secret amagat de Samantha: la valenciana amb passat independentista d'OT

Militant d'Arran, organització juvenil vinculada a la CUP

Samantha Gilabert es va convertir diumenge passat en una de les 16 concursants d'aquesta edició d'OT. La cantant de Beniarrés, Alacant, va escollir la cançó catalana de Lluis Llach «Que tinguem sort» i va ser una de les que més comentaris va rebre a Twitter, però no per la seva actuació, sinó pel seu passat.

Ja sabem com funcionen les xarxes en aquests casos, que intenten fer ressò de tota la vida dels concursants abans d'entrar a la casa, i Samantha s'ha fet viral per un vídeo en el qual apareix enviant-li un missatge i salutacions a l'expresident del govern, Mariano Rajoy, desitjant-li «molta sort a la vida».

Militant d'Arran, organització juvenil vinculada a la CUP

A partir de la publicació d'aquestes imatges, també va sortir a la llum la seva militància política. Samantha va formar part de l'Ateneu Popular Arrels, un casal independentista català que va existir durant aproximadament deu anys a la població alacantina. Durant la seva existència, van albergar la CAJEI- Assemblea de Joves del Comptat. En aquest grup pancatalanista i socialista va defensar les seves idees la concursant, tal com s'ha fet públic a les xarxes socials i ha confirmat una antiga membre del grup. Més tard, aquest amb la unió de Maulets, es va convertir en Arran, una organització de joves vinculada a la CUP.

Gràcies a formar part del grup, Samantha va poder cantar amb artistes catalans com Cesk Freixas, qui no ha dubtat en enviar-li un missatge d'ànims a la noia en aquesta nova aventura: «Ja puc dir que he sortit a OT. Fa uns anys, a Beniarrés, vaig tenir l'immens plaer de cantar amb la Samantha. Enhorabona, tens un talent immens!» escrivia el català.

També et pot interessar...