El rei Felip V somrient i mirant a la reina Letícia

'The Crown' a l'espanyola: Els secrets de Felip i Letícia, molt aviat a la televisió

'Mediapro' i 'Diagonal TV' preparen dues sèries que posaran el focus en la monarquia espanyola

La Família Reial sempre suscita un gran interès. Per això, les productores de televisió són les primeres que, si hi ha un bon projecte entre mans, es llancen a donar-li forma i executar-lo. Així, són dues les que han confirmat que preparen dues sèries-documentals, en què apareixeran la reina Letícia i el rei Felip VI.

A més, tindran com a referència a una de les sèries més famoses sobre la monarquia anglesa, 'The Crown'. 

'The Mediapro Studio' i 'Diagonal TV', productores de Barcelona, tenen els seus projectes molt avançats. Encara que és cert que els seus punts de vista seran molt diferents, segons avança 'Vanitatis'.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

A part d'aquestes dues sèries, és destacable referir-se a la sèrie 'El emérito'Una producció que s'ha de rodar el 2021 i que es produirà en col·laboració amb 'Mandarina Producciones'. Aquesta sèrie se centrarà en la figura de Joan Carles I.

El projecte de 'Diagonal TV' estarà supervisat per Sergio Vila-Sanjuán, qui va publicar fa uns mesos 'Por qué soy monárquico'. 'Una historia familiar', un llibre en què parlava de la trajectòria dels anteriors reis espanyols.

Sanjuán té ja una base d'unes 70 pàgines per aquesta nova sèrie. «Es tractarà amb respecte, són persones amb les seves virtuts i els seus defectes, i sense amagar el que és criticable, valorarem el positiu», assegura a 'Vanitatis'.

«No pots explicar la monarquia actual sense fer una revisió històrica»

La sèrie de Diagonal explicarà la història d'Espanya a través dels últims quatre reis Borbons. Començaran amb Alfons XIII i acabaran amb Felip VI. «No pots explicar la monarquia actual sense fer una revisió històrica, i Alfons XIII és clau», confessa Vila-Sanjuán.

Seran diversos capítols i alguns comptaran el que ha passat al llarg de 10 anys. Altres se centraran en un sol dia, com les noces d'Alfons XIII o el 23-F, un moment crític en la vida del rei emèrit.

«'Palacio Real' serà una sèrie de no-ficció dramatitzada i és que, perquè tingui ritme el desenvolupament argumental, cal dramatitzar», explica el periodista. «Em van dir que seria una sèrie en la línia de 'The Crown' i considero que la nostra és una bona plataforma», revela.

De fet, aquesta productora ha fet altres sèries històriques en el passat. Així ho apunta Jaume Banacolocha, CEO de la productora: «Ja ho vam fer amb Isabel la Catòlica i amb Carles V, amb una acollida molt bona per part de l'audiència».

«Marxar ara al segle XX és, òbviament, un repte pel qual té de proper al moment present. Confiar en algú com a Sergio Vila-Sanjuán crec que ens aporta justament aquest segell de rigor i serietat que ens agradaria que tingués la sèrie».

Així serà la sèrie produïda per 'The Mediapro Studio'

'The Mediapro Studio' també està realitzant la seva sèrie, basada en diversos llibres com el de Pilar Eyre. «Van comprar els drets només sortir el llibre, optaven dues productores i ens vam decidir per ells per diversos motius», explica Eyre.

«Tot el van portar sense dir res fins que fa una setmana ens vam reunir i aquí ja em van donar els detalls. Així i tot, no em van deixar explicar res fins diumenge passat, ni al meu fill ni a la meva parella... A ningú», assegura.

La sèrie estarà dirigida per Javier Olivares, creador de produccions com a 'El Ministerio del Tiempo'. «Gràcies pel suport a la notícia del projecte de la sèrie sobre el rei Joan Carles, amb Pilar Eyre i el seu 'Yo, el Rey' com a punt de partida». Així va 'tuitejar' el productor el passat 4 de juliol des del seu compte personal.

«Quan es va anunciar 'Isabel' o 'El Ministerio', els atacs van ser molt més grans. Anem millorant. Ara, tot just el meu trol de sempre i alguns que diuen que la sèrie serà censurada (no em coneixen, ni a mi ni a 'Mediapro' ni a Pilar Eyre)».

«Diuen que serà un blanqueig implacable (ho diuen del mateix llibre d'Eyre, es veu que no ho han llegit) s'han queixat», finalitza.