Selina Scott, la dona que va enlluernar Joan Carles abans que Corinna

La periodista va realitzar un reportatge de rei per la ITV britànica fa 28 anys

Imatge d'arxiu de l'exrei d'Espanya, Joan Carles I
Durant dos mesos, Selina Scott i el seu equip van acompanyat a Joan Carles en el seu dia a dia | CATALUNYADIARI.CAT

El rei Joan Carles està constantment d'actualitat pels seus escàndols financers i la seva malmesa relació amb Corinna. El passat rei emèrit està sortint a la palestra i el nom de Selina Scott ha tornat a acaparar titulars durant aquests últims dies.

Però qui és Selina Scott? Una dona que va enlluernar al rei molt abans que Corinna i una periodista britànica que va aconseguir el que cap mitjà de comunicació espanyol ha aconseguit. La jove reportera va entrevistar el llavors rei per a un documental emès a la cadena pública ITV fa 28 anys.

Selina Scott, la reportera que va enlluernar a Joan Carles

Aquell documental tenia com a objectiu presentar l'Espanya del 92 des del punt de vista del monarca espanyol. Durant dos mesos, la reportera i el seu equip van acompanyar a Joan Carles en el seu dia a dia, un acostament estret que acabaria per enlluernar a rei.

Mentre Selina Scott es guanyava la confiança del cap de l'Estat, la reina Sofia mirava amb recel l'estranya familiaritat de la periodista amb el seu marit. Encara que en aquell temps els rumors d'infidelitat de Joan Carles amb Marta Gayá ja circulaven, a Sofia li va fer molt poca gràcia el coqueteig del seu marit amb la reportera. Tampoc li va agradar el mateix documental en si.

Algunes preguntes van ser considerades inoportunes per a la reina, que va mostrar el seu profund rebuig davant diverses preguntes de la periodista.

Joan Carles va assegurar a Selina Scott que si pagava impostos a Espanya

El temps acabaria donant-li la raó a Sofia. El resultat del documental no va ser l'esperat, tal com assenyala 'Vanitatis' en la seva última publicació. En comptes d'humanitzar la figura del rei, el reportatge només va servir per mostrar com una persona frívola i coqueta. Algunes de les seves declaracions van ser realment polèmiques i moltes altres podrien cobrar significat a partir d'aquest moment.

Cal destacar que la periodista li va preguntar si, igual que tots els espanyols, intentava pagar menys impostos. El rei Joan Carles va fer gala del seu sentit de l'humor abans d'assegurar que si els pagava. «No puc dir-ho, però probablement ... La gent diria: ¿per què ha de rebre ell ... un tractament especial? Ja he rebut un tractament especial per ser rei», contestava.

El documental ha ressorgit gairebé 30 anys després per posar novament en escac a rei Joan Carles, sumit en una espiral de fronts oberts. Mentrestant, Selina Scott roman aliena a la polèmica, ja jubilada i gaudint de la tranquil·litat de la seva granja ecològica.


Comentaris

envia el comentari