Imatge de Sergi Ferré i Belén Esteban al plató de 'Sálvame'

El català Segi Ferré denuncia 'Sálvame': Demana 65.000 € pel que va passar el febrer

El reporter explica com 'La Fábrica de la Tele' l'ha aïllat i menyspreat i assenyala més de 300 hores extres no cobrades

Ja fa unes setmanes (des de finals de febrer) que Sergi Ferré, reporter de 'Sálvame', no apareix al programa de tardes de Telecinco. I hi ha una raó de pes: ha denunciat la productora La Fábrica de Tele. Els demana més d'11.000 euros per 344 hores extres no cobrades i 50.000 euros per danys i perjudicis després del que va passar a partir del 14 de febrer de 2023.


Ferré era un dels reporters més coneguts del programa vespertí. La seva relació amb els responsables de La Fábrica de la Tele està completament trencada i els ha interposat dues demandes. CatalunyaDiari hi ha tingut accés: en una demana la resolució del seu contracte i una indemnització per danys i perjudicis. A l'altra, com hem avançat, reclama el cobrament de més de 300 hores extres no abonades.

Primer pla de Sergi Ferré amb el rostre seriós dins d'un cotxe
Sergi Ferré espera el seu judici contra La Fábrica de la Tele | Instagram: sergiferre

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades del COR al WhatsApp!

Sergi Ferré denuncia a La Fábrica de la Tele per danys i perjudicis


«Dimarts 14 de febrer de 2023 em trobava al meu domicili esperant que m'assignessin un reportatge. Rebo una trucada des de la redacció, em comuniquen que el dimecres 15 de febrer de 2023 he d'anar a Barcelona a cobrir la presentació d'un llibre a les 19.00h», comença la primera denúncia interposada per Sergi Ferré a la productora de 'Sálvame'.


Assegura que això era habitual: fer jornades laborals d'11 hores. Segons Ferré, la direcció del programa li va assegurar que només es tindrien en compte les hores que duraria la presentació. «Aquest és el meu únic horari productiu», afirma que li van dir.


I per si no n'hi hagués prou, els seus caps li van canviar el bitllet d'anada per a les vuit del matí. Així doncs, la jornada va passar a ser de 18 hores. Ferré es va negar demanant que aquestes hores de més fossin comptades i pagades. Com a resposta, va ser citat a reunir-se amb Alberto Díaz i David Valldeperas, responsables del programa.


En aquesta reunió Sergi Ferré va mostrar el seu descontentament per «la falta de compensació dels excessos de jornada». Davant d'això, la resposta va ser taxativa: deixava de ser reporter per passar a fer una feina de redacció.


Aquest càstig, segons Ferré, és una modificació de les seves condicions de treball, però va decidir obeir i ocupar el nou lloc. A la demanda, el reporter assegura que se l'aïlla i se li nega la paraula. Des d'aleshores pateix crisis d'ansietat i migranyes intenses i demana als directors tornar al lloc anterior.


La petició de Sergi Ferré és desatesa i decideix parlar amb Óscar Cornejo i Adrián Madrid, els màxims responsables de La Fábrica de la Tele. Llavors, és el 24 de febrer quan es produeix la reunió, i acorden trobar-se quatre dies més tard.


La reunió del 28 de febrer no soluciona res segons Ferré: «Em diuen que segueixi així que ho estic fent molt bé (amb sorna i ironia) i que el meu càstig continua sent indefinit». És el dia 2 de març quan el Sergi Ferré va al metge i li donen una baixa d'incapacitat temporal.


És per tots aquests motius que el reporter decideix denunciar a La Fábrica de la Tele. Així, el reporter demana l'extinció del contracte i una indemnització de 50.000 euros. A més, assegura que se li ha modificat les condicions del contracte i se l'ha discriminat amb aquesta decisió.


«Entenc que tant els coordinadors, directors i propietaris de l'empresa han decidit intervenir a l'assetjament cap a la meva persona», diu Ferré. I afegeix que se li ha «castigat» per demanar que se li paguin les hores extres.

Sergi Ferré reporter a 'Sálvame'
Sergi Ferré ha tingut un comportament en directe inesperat i criticat | Instagram (@sergiferre)

Sergi Ferré reclama a 'Sálvame' cobrar 344 hores extres


En la seva altra demanda, Sergi Ferré assegura que ha efectuat més de 300 hores extres no cobrades des del febrer del 2022. Assegura que l'empresa l'ha obligat a «estar pendent del telèfon les 24 hores del dia els set dies de la setmana i amb disponibilitat per viatjar en tot moment».


Ferré enumera viatges a Sevilla, Màlaga, Jaén o Colòmbia per motius de feina. I cap d'aquestes hores extres no han estat cobrades, assegura el reporter. La seva funció essencial a 'Sálvame' era aquesta i només anava a la redacció del programa «no més d'un parell de vegades mensuals», assegura a l'escrit.


En concret, Sergi Ferré demana 8.600 euros a La Fábrica de la Tele per aquestes hores no cobrades més un plus de disponibilitat de gairebé 3.000 euros. Cal tenir en compte que l'encara treballador només demana cobrar les hores extres realitzades entre el febrer del 2022 i el març del 2023.

Imatge de perfil de Sergi Ferré al plató de 'Sálvame'
Sergi Ferré demana més de 65.000 euros | Mediaset

El cas de Sergi Ferré contra 'Sálvame' arribarà a judici


L'acte de conciliació (obligatori en aquests casos laborals per intentar evitar el judici) va tenir lloc a Madrid el 21 d'abril. No es va arribar a cap acord, de manera que aviat hi haurà un judici. Així doncs, La Fábrica de la Tele no para de sumar problemes. Sí, perquè just ahir es descobria que haurà de fer fora a més de 150 treballadors.