Gerard Piqué i Shakira a la final de la Copa Davis 2019

Despectius comentaris dels ultres del PSG contra Shakira: «A la Jonquera»

Les xarxes s'han mostrat indignades amb les imatges: «És tan violent i sexista»

Aquest 8-M ens està deixant imatges de diverses manifestacions i concentracions feministes al voltant del país. Tot i que moltes persones encara no entenen per què una gran part de les dones segueixen reivindicant la igualtat, el món de l’esport ens deixa unes imatges que bé podien ser un de tants exemples de les situacions que han de viure les dones.

En aquesta ocasió, els protagonistes de la polèmica han estat els seguidors del Paris Saint Germain. El club de futbol francès s’enfrontarà al FC Barcelona el pròxim dimecres en el partit de tornada de vuitens de final de la Champions League. El partit és decisiu per a la competició, i per això desenes d’aficionats han sortit aquest diumenge al carrer per motivar el seu equip de cara a tan important trobada.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Els seguidors del PSG insulten Shakira

Però el fet més polèmic ha estat que els aficionats del PSG no han atacat als jugadors, direcció o aficionats del FC Barcelona, sinó que el seu objectiu ha estat la cantant Shakira. L’artista colombiana va entrar al món de futbol després d’iniciar una relació amb el futbolista blaugrana Gerard Piqué, conegut també per les seves paraules i accions polèmiques.

No és d’estranyar que Gerard Piqué sigui objecte d’atacs i burles, ja que la seva personalitat no li permet callar cap opinió i això pot arribar a ofendre a diverses persones. Tot i això, la seva parella mai ha comentat res sobre les situacions al terreny de joc, si bé ha deixat clar que està del costat de Piqué i del FC Barcelona.

Però, com bé s’ha mencionat, els aficionats del París Saint-Germain no han volgut atacar el futbolista o l’equip blaugrana, sinó que han fitxat Shakira com a objectiu. Aquest diumenge desenes de persones van congregar-se per atacar el FC Barcelona i, en concret, la cantant colombiana, amb un cartell on es podia llegir: «Shakira a la Jonquera». Aquesta frase deixa entreveure que la parella de Piqué hauria d’anar a treballar a la frontera amb França, coneguda pels seus prostíbuls.

Shakira, objectiu d’atacs sexistes des de l’inici de la seva relació amb Piqué

No és la primera vegada que Shakira és el centre dels atacs dels aficionats contraris al Barça. En alguna ocasió s’han pogut llegir als terrenys de joc pancartes com «Shakira és de tots» o altres frases i càntics que insinuaven que els fills de la parella eren d’un altre pare que no és Gerard Piqué, insinuant així que Shakira ha estat infidel diverses vegades.

Tot això ha provocat un gran enrenou a les xarxes, on han reivindicat que és precisament per aquesta mena d’accions quan el 8-M cobra més sentit que mai, ja que pocs entenen per què ataquen la dona d’un jugador i no se centren en els futbolistes que juguen els partits. Les xarxes s’han bolcat amb Shakira i el hastag #RespectShakira ha estat tendència durant diverses hores, amb missatges reivindicatius assenyalant el sexisme que encara regna al futbol i al món de l’esport, liderat majoritàriament pels homes: «Això és tan violent i sexista», «És fastigós», «I diuen que el masclisme ja ha passat. Respecteu les dones. Shakira no es mereix això».

Gerard Piqué encara no s’ha pronunciat, però coneixent el popular central blaugrana segur que no es queda callat davant d’aquests atacs a la seva parella i la mare dels seus fills.