Shakira, en una imatge en un esdeveniment esportiu, amb cara de sorpresa.

Shakira rep un nou revés en el seu pitjor moment: 8 anys de presó i 24 milions d'euros

La cantant ha rebut un nou avís de la fiscalia que no li ha agradat gens

Shakira fa mesos que està al focus mediàtic. La seva separació amb Gerard Piqué ha estat un dels temes més comentats dels últims mesos i la cantant, malgrat que ha intentat refugiar-se en els seus amics i familiars, no passa per un bon moment. A més, ara ha hagut d'enfrontar-se a un nou revés. 

La colombiana fa anys que brega amb problemes fiscals, ja que se l'ha acusat de defraudar a Hisenda una quantitat de 14,5 milions d'euros entre els anys 2012 i 2014. Després de diversos anys d'un continu estira-i-arronsa entre Shakira i la justícia, la nova resolució de la fiscalia ha capgirat el seu món.

Imatge de Shakira.
Shakira ha pagat ja més de 17 milions d'euros a Hisenda | EP

Shakira, a les portes de la presó

El ministeri públic va acusar la cantant de simular que vivia fora d'Espanya quan en realitat ja s'hauria instal·lat a Barcelona per viure amb el futbolista del BarçaGerard Piqué. La colombiana, que en tot moment s'ha considerat innocent, va intentar arribar a un pacte amb la fiscalia. No obstant això, Shakira ha considerat que li demanaven unes condicions «abusives» i, finalment, no ha pogut arribar a un acord amb ells.

Per aquest motiu, la fiscalia ha demanat vuit anys i dos mesos de presó per a la cantant colombiana, a més de  23,7 milions d'euros de multa i divuit anys i un mes sense rebre incentius fiscals.

Imatge de Gerard Piqué i Shakira
Shakira hauria estat instal·lada a Barcelona amb Piqué | Europa Press

La cantant ha pagat ja més de 17 milions d'euros

Per intentar regularitzar la seva situació, l'ex de Gerard Piqué ha pagat més de 17 milions d'euros a Hisenda. La intenció de la cantant era que s'arxivés el seu cas, però no va ser així. Els magistrats desestimaven la petició d'arxivament de la cantant, en considerar que hi ha prou indicis per determinar que en aquells anys vivia de forma estable a Espanya, i en concret a Catalunya, després d'emparellar-se amb el futbolista del Barça.

Tanmateix, qui va gaudir d'una millor fortuna ha estat Ezequiel A.C., l'assessor fiscal i advocat de la cantant. La seva causa es va arxivar i la justícia es va centrar únicament en la colombiana.

Shakira no ha estat sola durant aquest procés

La bona sort d'Ezequiel va durar molt poc, ja que ara la fiscalia considera que l'assessor va «col·laborar en el manteniment de l'entramat societari erigit per eludir el pagament de tributs a Espanya».

▶️ El nou negoci que acaba de comprar Gerard Piqué per gairebé 15 milions d'euros

Després d'aquestes declaracions, l'assessor ha tornat al punt de mira d'Hisenda i la seva situació es podria capgirar ben aviat. 

Ara només queda veure si Shakira finalment ingressarà a presó i com acabarà aquesta batalla legal que tants maldecaps li ha donat a la cantant colombiana.