URGENT

👉 La Covid no frena i la pressió assistencial als hospitals catalans augmenta

La controvertida decisió del rei Felip envers la polèmica del seu pare i Corina

La Casa Reial ha optat pel silenci

Rei Felip VI
El rei Joan Carles amb Felip durant la seva abdicació | ACN

La investigació que posa en el punt de mira al rei emèrit Joan Carles I en relació amb les presumptes comissions milionàries que va entregar a Corina zu Sayn-Wittgensten no tindrà cap resposta per part de la Casa Reial. Així mateix, des de Zarzuela han optat pel silenci i evitaran pronunciar-se sobre la polèmica.

Els serveis d'informació seguiran la tònica marcada i s'abstenen així de respondre a la investigació que s'ha obert a Suïssa per esbrinar l'origen dels 100 milions de dòlars que semblen —en un principi— provenir d'Aràbia Saudita. L'única resposta expressada ha estat que es tracta d'un «assumpte judicial» i que, per això, «no hi ha res a dir». «No és una resposta com als Estats Units, com 'no ho sap / no contesta. Nosaltres no diem ni que sí ni que no, ni la resposta és un silenci: no diem res», adverteixen des de la Casa Reial. 

En què se sosté la decisió

Aquesta decisió s'empara en què Joan Carles I ja no exerceix tasques institucionals i, per tant, no opinen «sobre aquest tema». Al juny farà un any que el pare de Felip VI va anunciar la seva retirada dels actes institucionals renunciant així a les seves aparicions en l'agenda de la Casa Reial. Felip VI ha pres aquesta decisió de manera definitiva desmarcant-se així de tota la polèmica sorgida fa uns dies i que torna a esquitxar de manera irrefrenable la imatge de la monarquia espanyola.


Comentaris
ricard sanz cardiel
españa reino de borbones..mamones...ladrones..y sinverguenzas....pobres españoles...

envia el comentari