Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Silvia Jato mirant a càmera i somrient

Silvia Jato, d'Antena 3 a patir per la vida del seu marit

El seu home va estar molt malalt i Silvia va arribar a témer el pitjor

Silvia Jato ha fet un gir de 180 graus a la seva vida personal i professional. Havent sigut una de les presentadores més populars de la televisió, ara fa temps que està allunyada de la petita pantalla.

Jato va ser la primera presentadora que va tenir 'Pasapalabra' a Espanya quan es va estrenar a Antena 3 l'any 2000. Aleshores era el concurs amb més audiència i va donar a la gallega l'oportunitat de fer-se un lloc a la televisió nacional.

La major part de la seva carrera la va passar a Atresmedia, grup pel qual va treballar des del 1996 fins al 2006. Les últimes feines com a presentadora les va fer a TVE, però ara fa temps que està desapareguda del món televisiu.

Fa unes setmanes, Silvia va anunciar que es casava amb un polític molt conegut.

Foto de la parella
Silvia Jato va témer per la vida del seu marit, Alberto Fabra | EFE

Silvia Jato va patir molt per l'estat de salut del seu home

El 10 d'abril, Jato va sorprendre els seus seguidors quan va anunciar a Instagram que es casava amb Alberto Fabra, expresident de la Comunitat Valenciana. La presentadora i l'expolític es van conèixer el 2015 i han segellat el seu amor sis anys després.

Durant tot aquest temps, la gallega i el valencià han portat una vida allunyada del focus mediàtic. Tot i això, la notícia de l'hospitalització de Fabra va fer patir molt Silvia, que va arribar a témer el pitjor.

Tot va passar el març del 2020, quan a l'expresident de la Generalitat Valenciana el van haver d'ingressar a l'hospital. Fabra, de 56 anys, havia donat positiu en coronavirus i ràpidament va anar a l'Hospital General de Castelló.

Dies després, va empitjorar i el van haver d'ingressar a la unitat de cures intensives, on va estar dues setmanes. Temps més que suficient perquè la seva parella, Silvia Jato, comencés a témer per la seva vida. De fet, després de saber que havia empitjorat, la mateixa presentadora va publicar una foto on es veia una espelma amb una estampa de la Verge Maria.

Recordem que aleshores era el punt àlgid de la pandèmia i el sistema sanitari estava col·lapsat. La situació era molt delicada i només quedava esperar per a veure com evolucionava la malaltia.

Per sort, Alberto Fabra es va anar recuperant a poc a poc i va passar a planta. Des d'allà, va agrair les mostres d'afecte que havia rebut i va confessar haver viscut «un moment molt difícil».

Silvia Jato durant un dels programes de 'Pasapalabra'
Silvia Jato va presentar 'Pasapalabra' durant cinc anys | Antena 3

El casament de Silvia Jato i Alberto Fabra

Un cop superat aquest tràngol tan dur, Silvia i Alberto van decidir fer un pas més en la seva relació. Un any després, la parella va voler esborrar aquest record canviant-lo per un altre: el casament.

Així, coincidint amb el dia que va Alberto va superar la malaltia un any abans, la parella van contraure matrimoni. «Una foto que ho diu tot. L'Alberto i jo ens hem donat el "sí, vull"», anunciava la presentadora a l'abril d'aquest any.

La cerimònia va ser un acte privat al Cós de Borriana, a Castelló, on van complir amb totes les mesures anticovid. Un moment especial en el qual van notar les absències. «Quan tot això s'acabi, ho celebrarem junts», prometia Jato a aquells que no hi van poder assistir.

Així viu actualment Silvia Jato

'Pasapalabra' va ser el programa amb el qual la gallega va saltar a la fama. Tot que la seva carrera televisiva havia començat anys abans, no va ser fins que va arribar a Antena 3 quan es va enlairar. I quan va acabar la seva etapa a Atresmedia, va fitxar per Telecinco i va substituir Jesús Vázquez a 'Allá tú' .

Tot i això, cap format va aconseguir que tornés a assaborir l'èxit que va experimentar amb 'Pasapalabra'. A poc a poc, la seva carrera professional es va anar apagant i fins i tot va tornar als orígens, a la televisió gallega.

Divorciada del pare dels seus tres fills i després de diverses relacions frustrades, Silvia Jato va conèixer Alberto Fabra el 2015. La seva última feina va ser a TVE, on presentava 'La mañana' durant els mesos d'estiu.

Actualment, compagina la vida familiar amb la seva faceta solidària en la prevenció de l'alcoholisme juvenil. És la directora de Relacions Institucionals de la fundació Alcohol y Sociedad i viu abocada en campanyes contra el consum d'alcohol entre els menors d'edat.