La situació a la Casa Reial empitjora: surt a la llum un nou cas de corrupció

La recerca de la Fiscalia Anticorrupció descobreix un nou escàndol a la Sarsuela

La infanta Elena i Victòria Frederica muntant a cavall
La recerca de la Fiscalia Anticorrupció descobreix un nou escàndol a la Sarsuela | GTRES

Els escàndols a la Casa Reial sembla que no tenen fi. Els dubtosos comptes i les infidelitats vàries de Joan Carles o les sortides de Victòria Frederica sense precaucions en plena pandèmia del coronavirus no donen treva a la premsa rosa. I és precisament aquesta última la protagonista d'una nova exclusiva, més aviat, la seva egua. 

Victòria Frederica es va estrenar en el món de l'hípica l'any 2016. La jove, menor en aquell moment, va poder debutar muntant una preciosa egua nomenada Dibeluenga, un imponent animal que li van regalar els seus pares, la infanta Elena i Jaime de Marichalar, o això és el que es va dir. Precisament les investigacions de la Fiscalia Anticorrupció al voltant del rei emèrit Joan Carles no demostren el mateix, segons publica aquest diumenge 'El Confidencial'. 

L'egua i totes les despeses que va comportar haurien recaigut en la butxaca d'Allen Sanginés-Krause, un conegut empresari mexicà, segons ha destapat el mitjà citat de fonts properes al cas. 

Qui va costejar l'afició per l'hípica de Victòria Frederica?

Però, d'on va venir Dibeluenga? L'egua provenia de Maihorses, una quadra espanyola especialitzada en la venda de cavalls. Es venia ni més ni menys que per 10.000 euros, o així apareixia en la seva pàgina web. «Experiència amb nens i un caràcter increïble»: així es descrivia a l'egua que acabaria convertint en amazona a la neta del rei Joan Carles.

La infanta Elena va poder amb la compra endinsar a Victòria Frederica en el món de l'hípica tal com desitjava. De fet, la seva filla, poc després, començaria a participar en competicions de salt per tot el país. Però, va gastar realment la infanta Elena un cèntim en aquesta egua que, per cert, també va muntar? Sarsuela va confirmar en aquell moment que era així. Ara, el Tribunal Suprem li porta la contrària i té proves que la famosa egua i totes les despeses que va comportar es paguessin des de la Casa Reial, però amb diners de l'empresari mexicà. 

Un treballador de Sarsuela, el testaferro

El mexicà Sanginés-Krause és un antic directiu de Goldman Sachs, i posseeix una de les majors fortunes del seu país. Ara, segons 'El Confidencial', està a l'ull de l'huracà per sufragar, no només l'egua de Victòria Frederica, sinó desenes de compres i despeses de Joan Carles I, de manera, suposadament, il·legal. Estaríem parlant, fins i tot, de tractaments mèdics i viatges amb vols i hotels inclosos, entre d'altres. 

Aquestes transferències que el rei Joan Carles hauria rebut de l'empresari mexicà mai van ser declarats a Hisenda, segons confirma el mitjà citat. Així, la Casa Reial hauria utilitzat un testaferro per a tapar la recaptació de tots aquests diners provinents de Mèxic amb el qual es va costejar, per exemple, l'egua de Victòria Frederica

I aquest home que hauria actuat com a intermediari per a blanquejar els diners seria precisament un treballador de la Sarsuela, concretament un ajudant del camp, també coronel de l'Exèrcit de l'Aire. Ell efectuava pagaments com el de l'egua de la neta de Joan Carles que, segons 'El Confidencial', amb el seu poder adquisitiu, mai hagués pogut assumir.


Comentaris

envia el comentari