Primer pla de la reina Letícia molt seriosa

Sofia i Joan Carles aconsegueixen el pla perfecte contra Letícia: les tres fotos

Sofia i Joan Carles han fet història d'Espanya, potser de manera involuntària

Joan Carles i Sofia, els reis emèrits, han tornat a fer història d'Espanya. En concret, ha estat a l'etern funeral per la mort de la reina Elisabet II. I és que, des que Joan Carles marxés per sorpresa Abu Dhabi, l'agost del 2020, no s'havia vist el matrimoni junt.

Aquesta setmana s'acabaran els actes oficials per la mort de la reina d'Anglaterra, després de deu dies d'actes commemoratius en homenatge seu. Tot el món s'ha rendit als peus de la reina més longeva de la història i centenars de personalitats han estat convidades a participar en els actes de comiat.

L'esdeveniment que ha reunit els mandataris i els líders de mig món ha estat el funeral d'Estat i enterrament de la reina anglesa. L'Abadia de Westminster s'ha omplert d'allò més selecte de la reialesa i els governs del món i entre ells no podia faltar la representació espanyola.

Joan Carles i Sofia eclipsen Letícia i Felip

Letícia i Felip, juntament amb el Govern espanyol, van intentar que el rei emèrit no fos convidat als actes, segons publiquen diversos mitjans. La corona anglesa, lògicament, no va tenir en compte aquesta petició i va convidar els reis i també els emèrits, que no van dubtar a acceptar la invitació.

De sobres és coneguda la bona relació que sempre va existir entre Joan Carles i Sofia amb Elisabet II i la seva família. Així doncs, tots dos es van desplaçar fins a la Gran Bretanya per donar el darrer adeu a la dona més important del món.

Tot i que les mostres de complicitat entre Joan Carles i Sofia no van ser abundants, sí que se'ls va veure parlant i somrient sense problemes. El seu retrobament va ser natural, malgrat estar gairebé dos anys sense veure's. Joan Carles, a més a més, anava acompanyat d'un escorta, que el sostenia per evitar caigudes o ensopegades.

Els reis d'Espanya amb els reis emèrits al funeral d'Elisabet II
Els reis emèrits i els reis actuals es van asseure junts | LA 1

Tant a l'abadia com a la recepció del palau de Buckingham, Joan Carles i Sofia van complir a la perfecció el seu paper. Van saludar els nous reis anglesos, als quals uneix una llarga amistat i van estar amables i relaxats malgrat la tensió evident amb Letícia i Felip.

La Casa Reial volia evitar tant sí com no la foto dels reis al costat dels emèrits. En tot moment, Felip va estar molt seriós i no se'l va veure creuar cap paraula amb el seu pare. També Letícia es mostrava enfadada i tensa, en saber que havien de seure tots quatre junts a l'església.

Però la foto que es volia evitar ha ocupat totes les portades. A més, alguns han qüestionat també la complicitat i rialles que Joan Carles i Sofia van demostrar dins del temple, cosa que les càmeres van captar i que ha estat força criticat.

▶️ Vídeo del dia

La mateixa reina Letícia contemplava l'escena molt seriosa i una mica avergonyida. El rei, amb la mirada al capdavant, també estava seriós com poques vegades l'hem vist.

Fotomuntatge de la reina Sofia i el funeral d'Elisabet II
La Casa Reial, en dificultats | Canva / Twitter

Joan Carles i Letícia marxen abans d'hora

Els actes per la mort de la reina Elisabet II s'han allargat durant molts dies. Després del funeral, hi havia més actes solemnes a Windsor, als quals sí que han anat Felip amb la seva mare. No obstant això, ni Joan Carles ni Letícia hi han estat.

L'emèrit va declinar la invitació, ja que ja havia complert el protocol. Per part seva, Letícia ha posat rumb a Nova York, ja que allà té una cita pròximament amb Jill Biden, la dona del president.

Imatge de Joan Carles durant el funeral de la reina Elisabet II
Joan Carles i Sofia, saluden amablement als nous reis anglesos | Agències

Per tant, mare i fill han entrat sols del braç a aquesta nova tanda d'actes. En aquesta ocasió, a Felip se'l veia una mica més relaxat.

Tot i això, aquest nou episodi a Anglaterra ha tornat a donar imatge d'una fractura total entre el rei i el seu pare. Segurament, no serà l'últim, ja que Joan Carles està entestat a tornar a Espanya i normalitzar la seva presència al nostre país.