Primer pla de Sonsoles Ónega amb el rostre seriós

Sonsoles Ónega, obligada a confirmar el rumor sobre l'incert estat del seu pare

La periodista s'ha hagut d'acomiadar del seu pare, Fernando Ónega

No hi ha dubte que encara continua generant força incertesa la inesperada marxa de Sonsoles Ónega de Telecinco. I és que des que va saltar la notícia que la periodista havia decidit abandonar la cadena, han sorgit infinitat de rumors sobre on podria col·laborar a partir d'ara.

Així mateix, es va descobrir que l'expresentadora de Ya es mediodía formarà part de l'elenc de treballadors d'Antena 3. A més a més, tornarà a exercir de presentadora com ella només ho sap fer i, qui sap, si compartirà taula amb la mateixa Susanna Griso.

Però ara, Sonsoles Ónega, abans de començar la tasca en aquesta nova cadena ha hagut de fer front a una inesperada i trista notícia sobre el seu pare, Fernando Ónega.

Sonsoles Ónega plorant
La periodista no pot creure què ha passat amb el seu pare | Telecinco

Sonsoles Ónega diu 'adeu' al seu pare

Tothom sap que Sonsoles Ónega és filla d'un dels periodistes veterans més reconeguts del nostre país, Fernando Ónega. I és que, el gallec, que fa més de 40 anys que exerceix la seva professió, va ser considerat un dels cronistes clau durant els primers anys de la transició.

Així mateix, el pare de la madrilenya té una reeixida trajectòria en què també destaquen tasques, com per exemple, que va ser director de premsa de la Presidència del Govern d'Adolfo Suárez.

Tot i això, després de molts anys exercint la seva professió, finalment, el progenitor de Sonsoles Ónega ha dit 'adeu' a la seva passió. Sí, perquè el periodista ha decidit retirar-se definitivament del món del periodisme als 75 anys.

Encara que ja no participava tan activament com abans a la petita pantalla, la veritat és que en els darrers temps s'havia centrat en la seva faceta com a locutor de ràdio. D'altra banda, com no podia ser d'una altra manera, Ónega ha volgut anunciar aquesta notícia per a la cadena de ràdio de què ha treballat durant 30 anys: Onda Cero.

«Estimat Fernando: necessites recordar que es pot viure. La ràdio és molt bonica, però la ràdio era molt esclava, molt permanent i jo soc un treballador esgotat», començava el discurs tan summament emotiu que ha pronunciat.

«Ja que això és un comiat. Vull dir que aquest cap de setmana he llegit un vers d'Antonio Machado que diu així: 'On acaba el pobre riu, la immensa mar ens espera'», explicava. «No soc gran, tinc els anys que tinc, però em trobo en un dels moments millors de la meva vida», prosseguia.

Tot seguit, el pare de Sonsoles Ónega ha confessat que ja és hora de començar una nova era a la seva vida i que, per aquest motiu, es retirarà. «M'he oblidat que hi havia prolongacions dels caps de setmana, m'he oblidat que hi havia ponts, no he gaudit d'un sol pont a tota la vida», admetia.

▶️ Vídeo del dia

Per descomptat, el seu comiat haurà emocionat més d'un perquè un gran professional com Fernando Ónega ha decidit apartar-se definitivament dels micròfons. D'altra banda, el seu company de cadena de ràdio, Carlos Alsina, emocionat, li ha volgut dedicar unes paraules.

«És un nom, una veu, una manera de ser, una manera d'entendre l'actualitat», expressava. De manera que, després d'anys en què el progenitor de Sonsoles ens ha acompanyat dia rere dia, aquesta notícia suposa una sensació de tristesa però també d'alegria.

Fernando Ónega
El periodista ha decidit retirar-se definitivament de la professió| GTRES

Sonsoles Ónega i Paz Padilla, en plena guerra contra Telecinco

No només Sonsoles Ónega estarà al focus mediàtic pel comiat del seu pare al món del periodisme, sinó també per un altre motiu. La periodista, juntament amb Paz Padilla, serà una de les convidades especials de la temporada que ve del famós espai El Hormiguero.

Així mateix ho ha anunciat el mateix programa i, per descomptat, això suposarà un cop dur per a Telecinco, ja que les que en un passat van ser les seves cares estrella participaren en la seva cadena rival.

Tot i això, el més sorprenent de tot aquest assumpte és si la mateixa Sonsoles decidirà pronunciar-se sobre la seva marxa sobtada de la cadena. O, si per contra, continuarà optant per no trencar el silenci.