Sonsoles Ónega

Sonsoles Ónega parla obertament de la malaltia del seu fill

La presentadora de 'Ya es mediodía' s'ha sincerat sobre el problema de salut del menor

Sonsoles Ónega està passant per un dels moments més feliços de la seva vida. En l'àmbit professional, s'ha consolidat com a presentadora del programa 'Ya es mediodía'. Al mateix temps, la seva última novel·la 'Mil besos prohibidos' està tenint molt d'èxit.

En l'àmbit personal, després d'haver superat la separació de l'advocat Carlos Pardo, ha tornat a trobar l'amor. Ho ha fet als braços de l'arquitecte César Vidal, amb qui ja no dubta a mostrar-se públicament.

Però no tot són flors i violes. Un dels seus dos fills, el nen petit, pateix una malaltia crònica amb la qual ha de bregar cada dia. Gonzalo, amb 8 anys, pateix diabetis de tipus 1. 

Sonsoles Ónega parla de la patologia del seu fill

La presentadora i periodista ha concedit una entrevista a la revista 'Lecturas' on se sincera més que mai. Precisament, ha parlat sense embuts de la malaltia que pateix un dels seus fills.

El primer que ha deixat clar és que una patologia crònica com aquesta afecta tota la família. «En el cas de la diabetis, et condiciona l'alimentació i et condiciona també els ritmes».

Així, ha exposat que quan el menor «pateix una hiperglucèmia, ha d'esperar a menjar perquè li baixi el sucre. O al revés, ha de menjar immediatament». Per això ha manifestat que aquestes situacions els han condicionat a tots.

Sonsoles Ónega presentant 'Ja és migdia' (15/07/2021).
Sonsoles Ónega ha après a veure el costat positiu de la situació que viuen a casa | Telecinco
 

Tot i això, ha deixat ben clar que les malalties o situacions adverses han de servir per aprendre. «He après moltíssim a evitar els aliments processats. Estic agraïda perquè aquest aprenentatge ha estat una part positiva».

La conscienciació i un bon coneixement sobre una alimentació saludable han fet que, fins i tot, acabés perdent 12 quilos. Ara, es troba més sana que mai.

De fet, ha exposat que veure el costat positiu de les coses és vital. Això sí, també ha volgut ser molt clara i ha explicat que no sempre ho aconsegueix. Sí, que, de vegades, també té les seves caigudes emocionals.

«Tinc els meus moments de veure-ho tot negre i no voler sortir de casa».

Fernando Ónega i Sonsoles Ónega
Sonsoles Ónega, filla del periodista Fernando Ónega, ha reconegut que també té moments dolents | Espanya Diari
 

Sonsoles Ónega està molt conscienciada amb la diabetis

El fet que Sonsoles visqui la malaltia a casa l'ha conscienciat molt. Per aquest moiu, després de diagnosticar el seu fill, ha fet tot el possible per donar-la a conèixer. El seu objectiu és que tothom sàpiga de què es tracta i siguin empàtics amb els que la pateixen.

Una mostra en seria la publicació que va fer el Dia Mundial dels Infants, celebrat el novembre de 2020, picant l'ullet als infants com el seu fill. Sobretot aquells que també tenen diabetis.

Va compartir una fotografia del Gonzalo injectant-se la medicació, acompanyada del missatge següent: «Dia Mundial dels Infants. Va per tots els que lluiten cada dia sense saber que són molt valents».

«Perquè mai no perdin el somriure, i perquè mai no deixen de creure. Seguim!».

 

Un missatge amb què demostrava estar molt orgullosa del seu fill. Ha fet front al problema de salut amb fortalesa i una actitud positiva.