Sonsoles Ónega al programa 'Ya es mediodía' de Telecinco

Sonsoles Ónega, destrossada després de la pèrdua del major referent de la seva vida

La periodista va haver d'acomiadar-se d'un familiar molt estimat

Sonsoles Ónega ha rebut un dur cop aquest cap de setmana. La presentadora de 'Ya es mediodía' es va haver d'acomiadar aquest dissabte d'un dels seus éssers més estimats i un dels màxims referents en la seva vida.

Es tracta de la seva àvia Soledad, més coneguda com a 'Sole', que era el nom afectuós que feia servir la periodista per referir-se a la seva àvia materna.

I és que als seus 94 anys d'edat, l'entranyable 'iaia' seguia sent una font d'inspiració per Sonsoles Ónega, que en nombroses ocasions ha tingut boniques paraules i comentaris d'admiració cap a la seva estimada àvia.

Sonsoles Ónega perdia la seva àvia materna aquest dissabte

Sonsoles Ónega va patir un dolorós cop aquest cap de setmana en haver d'acomiadar a la seva àvia materna, amb la qual tenia una estreta i afectuosa relació. La presentadora de 'Ya es mediodía' va ser l'encarregada d'anunciar la trista notícia a la tarda de dissabte a través de les xarxes socials.

Amb un concís, però emotiu missatge publicat a través d'un 'stories' pujat al seu compte oficial d'Instagram, la periodista de Telecinco va mostrar tot el seu dolor i tristesa per la mort de la seva àvia. «Ara sí... La meva àvia. Viatja bonic», escrivia Sonsoles Ónega al costat d'una fotografia d'un cementiri cobert de neu pel temporal Filomena i amb un bonic capvespre de fons.

Sonsoles Ónega es va acomiadar del seu màxim referent en la vida: la seva àvia materna

La filla del també periodista Fernando Ónega va voler compartir la trista notícia amb els seus més de 100.000 seguidors a Instagram, que han sentit amb profund pesar la mort d'aquesta àvia que un dia van arribar a conèixer a través de la pantalla.

Durant la Setmana Santa de 2019, Sonsoles Ónega va acabar convidant a la seva àvia al plató de 'Ya es mediodía' per presumir d'una de les seves receptes estrella i unes típiques postres de Pasqua: les tradicionals i exquisides llesques amb ou. Aquella trobada va estar repleta d'afecte i admiració, sent latent la complicitat entre néta i àvia.

«Fa les torrades més bones del món», va insistir diverses vegades la presentadora, que es va adonar a l'instant que estava presumint sense parar de la seva àvia. «No presumeixo jo ni res de les llesques amb ou de la meva àvia», assenyalava amb ironia.

En aquell moment, la periodista ja va deixar molt clar que la seva àvia materna era un dels màxims referents en la seva vida pels valors que li havia transmès, un llegat que sempre es mantindrà viu. «M'ha ensenyat a treballar i ara que s'està fent gran, m'ensenya a envellir amb aquesta vitalitat que té», assegurava la presentadora.

Les prioritats de Sonsoles Ónega: la seva família i el seu treball

La salut de l'àvia de Sonsoles Ónega estava delicada des de fa uns mesos, tal com havia compartit la pròpia periodista a través de les seves xarxes socials.

No obstant això, el gran cop ha arribat en un moment especialment dur per la periodista, que ha viscut un any de complexa reflexió coincidint amb la pandèmia i la seva separació amb l'advocat Carlos Pardo després d'11 anys de matrimoni i dos fills en comú.

Tal com ha confessat la presentadora de Telecinco recentment en una entrevista a la revista 'Lecturas', després de tot el viscut ha restablert les seves prioritats, que ara són la seva família i el seu treball.

«Això que ens ha passat necessàriament ens ha trastocat les nostres prioritats. I jo tinc molt clares quines són les meves: els meus nens, la meva feina i la meva família. Això és el fonamental», ha revelat obertament la periodista.