Jesús Mariñas seriós

El sorprenent últim adeu a Jesús Mariñas que molt pocs esperaven

Mariñas tenia planejat fins a l'últim detall per quan arribés el moment final

Jesús Mariñas ho tenia tot planejat. El periodista ha suscitat una cascada de mostres de dolor i d'homenatges després de morir aquest 10 de maig de 2022.

La premsa rosa marcarà amb lletres aquest dia. Mariñas ha estat un «mestre», «el pare de la premsa rosa», un «periodista de raça» i desenes de qualificatius pronunciats pels seus companys de professió. Tots bons i lloant la seva professionalitat, dedicació al seu ofici, humanitat i mala llet necessària per guanyar-se el respecte dels qui el llegien.

Mariñas ha treballat fins a l'últim dels sospirs. Fins i tot estant ingressat a l'hospital, Mariñas va escriure un últim article d'opinió sobre Isabel Pantoja i la seva darrera sentència absolutòria.

Jesús, ja durant aquests últims mesos, ha tingut molt de temps per pensar en les últimes hores, en què volia per al seu comiat final.

Ara que el moment de la seva mort ha arribat, se sap que tot el que s'està fent aquestes primeres hores sense Jesús respon a les seves detallades instruccions i desitjos. El seu marit, Elio Valderrama, totalment desolat per la pèrdua, compleix rigorosament el que Jesús va deixar dit per a aquests moments.

Jesús Mariñas tenia el seu adéu preparat

Jesús Mariñas ha aprofitat aquests darrers dies de vida a l'hospital per acomiadar-se personalment de les persones més especials de la seva vida. No han transcendit gaires noms, però des de l'entorn de l'artista s'ha explicat que les visites han estat nombroses.

Moltes persones, les més estimades per Jesús, han visitat Mariñas per donar-li suport i ànim, però també per acomiadar-se'n. Que la situació era delicada i que probablement estava arribant al final, fa dies que ho sabia.

Foto de Elio Valderrama i Jesús Mariñas
Jesús Mariñas deixa al seu marit les seves últimes voluntats.   | REDES SOCIALES

Com que els més propers ja han estat amb Jesús en vida, va demanar explícitament que no hi hagués capella ardent al tanatori. Ha optat per un comiat discret, sense grans luxes, ni desfilada de cares conegudes, segons informa La Razón, mitjà on col·laborava.

Jesús no volia «que la seva marxa es converteixi en un espectacle retransmès, com ha passat altres vegades». També va demanar ser incinerat, en la més estricta intimitat i les cendres s'escamparan al costat de les restes mortals de la seva mare, a La Corunya.

Ha estat desig exprés de Jesús reposar eternament al costat de la seva progenitora. Van estar molt units fins que ella va morir i ara vol retrobar-s'hi.

Els emotius missatges de comiat a Jesús Mariñas

Mariñas no s'està quedant sense missatges de comiat, malgrat la petició de discreció. Gràcies a les xarxes socials, els seus amics i coneguts li poden fer l'homenatge que es mereix. Aquí hi ha unes mostres del que s'està dient de Jesús, a les xarxes socials.

Una de les últimes persones que va anar a visitar-lo a l'hospital on estava ingressat va ser Rosa Benito. La col·laboradora de 'Ya es mediodía' ha explicat que quan ella hi va ser «ja era adormit i esperaven que passés el que ha passat». Benito va explicar l'amistat que Mariñas tenia amb Rocío Jurado i va explicar una cosa que ha sorprès molts.

I és que malgrat que el càncer de Jesús es va fer públic a finals de l'estiu passat, ja feia dos anys que estava malalt. «Volien que respectessin la seva malaltia i que no es fes pública. El seu marit no se n'ha separat ni un moment».

Jesús Mariñas i Paloma Barrientos
Jesús Mariñas tenia molts amics a la professió, com Paloma Barrientos | GTRES

Les mostres d'afecte no deixen d'arribar a Elio Valderrama, la parella de Luís durant més de 30 anys. Amb la mort de Mariñas, també mor una forma de fer premsa rosa i, en certa manera, una etapa de la història social d'Espanya que ja està deixant d'existir.