Muntatge d'Eduardo Benito amb el plató de Pasapalabra

La sorprenent vida d'Eduardo, el guanyador del 'bote' més gran de 'Pasapalabra'

Eduardo Benito va fer història a 'Pasapalabra' el 8 de maig de 2006

Eduardo Benito es va convertir el 8 de maig de 2006 en el guanyador 'bote' més gran de la història de Pasapalabra. Aquell dia, Benito, de 38 anys, va aconseguir a la seva primera tarda un premi de 2.190.000 euros.

Encara que va aconseguir un premi milionari, el guanyador del 'bote' més gran del programa mai va rebre cap trucada d'aquest espai. I és que poc després de guanyar aquest premi, Pasapalabra va canviar de cadena i va passar a Telecinco.

«Em fa ràbia i fins i tot em cabrejo perquè jo també tinc el meu cor» Això sí, Antena 3 va comptar amb Benito per a un dels lliuraments de ¿Quién quiere ser millonario?. I aquest dimarts ha tornat com a concursant al programa que el va fer milionari el 2006.

Eduardo Benito va aconseguir el 2006 el 'bote' més gran de la història de 'Pasapalabra'

Eduardo confessava al seu dia que «soc una persona molt normaleta, visc a la mateixa casa on vivia abans, i mantinc els mateixos hàbits. Guanyar el 'bote' et dóna tranquil·litat, però no m'ha fet cap gilipolles. No he deixat de treballar i la meva dona tampoc», va explicar el 2019 a El Confidencial .

Casat i amb dos fills, Eduardo Benito va explicar que els diners guanyats li van servir per convertir el seu negoci en «una xarcuteria especialitzada». Benito explica que és un comerç al detall que ven carn fresca i congelada.

Eduardo Benito amb Jaime Cantizano
Eduardo Benito, flamant guanyador de Pasapalabra | Telecinco

Eduardo Benito reconeix que «la meva feina va ser molt estranya, perquè jo vaig arribar i vaig guanyar el 'bote' el primer dia. Vaig trucar al càsting l'estiu del 2005, però no em van trucar fins al mes de desembre», revelava en una entrevista.

«Em van trucar a final d'any i vaig fer el càsting al gener, encara que no vaig anar a gravar fins a l'abril. El primer que vaig fer en arribar va ser preguntar pel 'bote'». El premi vorejava els 2,2 milions, una xifra que mai més ha tornat a assolir el 'bote' de Pasapalabra .

Aquella vegada, es van gravar tres entregues i Eduardo Benito va estar a l'última, i va tenir temps de veure els roscos dels seus rivals. «No hi havia cap paraula impossible, així que estava convençut que volien fer el 'bote'»

«Vaig anar al concurs a passar-m'ho bé, però mai vaig pensar a emportar-me el 'bote'»

Aquell dia, Eduardo tenia un objectiu clar més enllà de seguir al següent programa. «Vaig sortir pel rosco, perquè veia que ho volien donar. És una cosa que notes, perquè no hi havia definicions impossibles».

Eduardo Benito a Pasapalabra
Eduardo Benito, el dia que va guanyar el 'bote' de Pasapalabra | CatalunyaDiari

Amb una gran concentració i solidesa, Eduardo va anar contestant bé a totes les definicions de Jaime Cantizano. «Em vaig mentalitzar que havia de respondre paraula per paraula, malgrat que abans teníem moltíssim menys temps de què disposen ara», explicava.

«L'experiència va ser meravellosa, vaig anar al concurs a passar-m'ho bé i a passar una estona agradable, però mai no vaig pensar a emportar-me el 'bote'». Tot i que va ser una breu experiència, Pasapalabra li va demanar que seguís concursant uns dies més i va acceptar la invitació. Així, els seguidors de Pasapalabra van poder conèixer una mica millor el madrileny.

Eduardo Benito va concursar aquest dimarts a la 'Copa de Mestres'

Fa tres anys, Eduardo Benito va reconèixer a El Confidencial que li agradaria tornar al programa. «Se suposa que era un programa del diccionari, d'aprendre coses sobre la nostra llengua, però avui dia pregunten coses molt absurdes. Això és cultura, però no Pasapalabra», ha criticat.

Eduardo Benito a Antena 3
Eduardo Benito, en una imatge d'arxiu | Atresmedia

«No m'agrada que preguntin coses que saben que són impossibles de saber». Tot i això, el concursant ha decidit tornar després de la invitació d'Antena 3 per disputar la Copa de Maestros.

Aquest dimarts, Eduardo Benito i Antonio Ruiz es van enfrontar a la Copa de Maestros de Pasapalabra. Eduardo Benito, que va aconseguir el 'bote' de 2.190.000 euros, i Antonio Ruiz, que va guanyar 1.164.000 euros.

Tots dos concursants han lluitat per un lloc a la semifinal, i finalment ha estat Ruiz el guanyador del duel. Va ser una tornada a plató que el va veure triomfar i que mai no oblidarà el bo d'Eduardo.