podran obrir bars i restaurants a Espanya després del confinament: Res serà com abans

Indignarà a més d'un: La sorpresa d'un reporter en acostar-se en un bar del País Basc

Un reporter del programa 'Cuatro al día' ha enxampat turistes franceses 'in fraganti'

Un reporter del programa 'Cuatro al día' s'ha endut una ingrata sorpresa a la terrassa d'un bar situat en la Plaza Nueva de Bilbao. El periodista va connectar en directe amb el presentador Joaquín Prat per a mostrar com s'estava desenvolupant el primer dia d'obertura de bars i restaurants a la ciutat basca durant dimecres passat.

El sector de l'hostaleria del País Basc ha pogut reobrir els seus negocis després de la sentència emesa dimarts passat pel Tribunal Superior de Justícia del País Basc (TSJPV).

La justícia ha anul·lat la prohibició autonòmica, en vigor des de finals de gener, que obligava als bars i restaurants situats en municipis de la 'zona vermella' a romandre tancats com a mesura per a frenar l'alta incidència del virus.

La sorpresa d'un reporter de Cuatro en una terrassa 

Després de la sentència favorable, molts hostalers han decidit obrir les portes i molts ciutadans s'han animat a sortir al carrer per a consumir a les terrasses el mateix dia de la seva obertura.

El periodista Íker Ibáñez, de 'Cuatro al día', ha volgut comprovar l'entusiasme de la gent en poder reunir-se novament en els bars, però la seva sorpresa va ser majúscula en trobar-se en una de les taules de la Plaza Nueva de Bilbao a tres turistes franceses.

«Hola, bona tarda, estem en directe en 'Cuatro al día', imagino que esteu aprofitant per a prendre alguna cosa, no?», ha preguntat el reporter sense obtenir resposta de cap de les joves, que van assegurar no entendre l'espanyol.

«Sóc francesa», ha assenyalat una de les joves davant la mirada incrèdula del reporter, que no va dubtar a retreure a les joves que haguessis viatjat en plena pandèmia del coronavirus. «Vaja... franceses... I què feu aquí? Però no podeu estar aquí», ha replicat el periodista visiblement sorprès.

Lluny de respondre, les joves es van començar a riure tímidament, deixant en evidència que havien estat enxampades fent un viatge d'oci en plena pandèmia.

«Bé, perquè mira, hem enxampat a un grup de francesos. Aquest és un dels temes que ja hem sentit algunes vegades. Gent francesa que ve aquí travessant la frontera, ningú sap molt bé com», deia el periodista a Joaquín Prat mentre es dirigia a una altra taula molt pròxima.

Aquí, el periodista es va topar amb altres joves estrangeres que també prenien alguna cosa plàcidament a la terrassa del bar. No obstant això, en preguntar-los la mateixa qüestió, aquestes noies li han assegurat al reporter que estan a Bilbao d'Erasmus.

Davant l'experiència que acabava de viure el seu company de treball, Joaquín Prat ha reflexionat des del plató sobre el veritable problema al qual s'enfronta Espanya en plena tercera onada de la pandèmia: la falta de control a les fronteres.

«Aquí el tema no és tant que reobri l'hostaleria si no això de l'encreuament de les fronteres tenint en compte que els seus països està tancada, és el pa el nostre de cada dia. T'han dit que eren estudiants d'Erasmus, però hi ha unes altres que...», assenyalava el presentador abans de ser interromput pel seu company.

«Bé, m'han dit que són estudiants d'Erasmus aquestes últimes noies d'aquí, però les anteriors no tenien pinta de ser estudiants perquè quan ens deien que venien de 'festa, festa, hem vingut de festa' i clar, abans les dures restriccions que tenen a França perquè aprofiten», ha respost el periodista en un intent de reafirmar la idea que havia compartit Joaquín Prat. «Per a entrar a Espanya, això de sempre...», ha conclòs el presentador de Cuatro resignat.