Olga Moreno i Gianmarco Onestini amb Carlos Sobera instants abans d'anunciar el guanyador de 'Supervivientes 2021'

'Supervivientes': la demolidora dada d'audiència que deixa tocat Telecinco

Malgrat ser la gran aposta de la cadena, el programa no va aconseguir el nombre d'espectadors que s'esperava

'Supervivientes' vivia divendres passat el moment culminant de l'edició 2021 amb la proclamació d'Olga Moreno com a guanyadora. I tot i que era una final molt esperada, els espectadors que van acabar veient com guanyava no van ser tants com es preveia. La dada d'audiència que es va acabar produint haurà disgustat molt els directius de Telecinco.

I és que el que s'esperava és que el programa final del reality fos líder absolut de la nit de divendres amb molta diferència. Però finalment sembla que la dura competència que va tenir li va fer una mica de mal. Bona part de l'audiència no va escollir Telecinco, sinó que va optar per l'altra gran final de la nit, a Antena 3. La cadena va emetre la final d'una de les seves grans apostes de la temporada. Es decidia qui era el guanyador de la sisena edició de 'La Voz Kids'.

Tots dos programes es veien les cares per primera vegada des que es van començar a emetre fa uns quants mesos. Divendres sempre ha sigut el dia en què s'ha emès el concurs infantil de cant i dijous el del reality. Però finalment, Telecinco va prendre la decisió de passar el programa a divendres per a competir amb Antena 3.

La veritat és que l'enfrontament directe no els va anar gens malament. 'Supervivientes' va aconseguir imposar-se tant en el percentatge d'audiència com en el nombre d'espectadors. La victòria d'Olga Moreno va ser vista per 2.510.000 espectadors, el que significa un 26%.

Són molt bons números si els comparem amb la seva competència directa. El petit Levi Díaz, de l'equip de Melendi, guanyava el programa davant d'1.829.000 espectadors. Això va suposar el 18,4% de la quota per a Antena 3.

Però malgrat aquesta victòria, segur que hi ha algú a Mediaset que no va acabar del tot amb bon gust de boca. La final de 2021 es quedava com la segona menys vista des que el programa es va començar a emetre l'any 2000.

Per a remuntar-nos a la final del reality amb menys espectadors ens hem de tarslladar al 2010. Aquell any, Maite Zúñiga va guanyar el concurs davant de 2.095.000 persones. Això va suposar el 19,1%.

En quota de pantalla, la final guanyada per Olga Moreno també s'ha situat entre les que menys percentatge d'audiència ha aconseguit. A més de la final que hem comentat, només la del 2001 i la del 2014 van tenir una quota pitjor. Van ser d'un 24,7% i d'un 22,1%, respectivament.

Per la seva banda, a Antena 3 poden estar molt contents amb aquesta edició de 'La Voz Kids'. Ha liderat tots els divendres fins aquest últim. A més, remuntava més de quatre punts respecte a la final de la cinquena edició.

Olga Moreno guanya 'Supervivientes' envoltada de polèmica

Passaven diversos minuts de la una de la matinada quan es va confirmar la notícia que molts ja donaven per feta. Olga Moreno es va proclamar guanyadora de 'Supervivientes 2021' i es va emportar els 200.000 euros de premi. I ho va fer, un dia més, envoltada de polèmica.

Bona part de l'audiència es va queixar dels problemes que hi va haver per a votar un cop es va obrir el segon televot. Durant uns minuts, van caure els números per decidir el guanyador. I, curiosament, tot va acabar beneficiant Olga Moreno.

Al final semblava que es van complir les denúncies que molts dels seguidors del programa han fet aquestes últimes setmanes. Durant molt de temps hi ha hagut rumors que el programa estava arreglat perquè guanyés Olga Moreno. La veritat és que serà difícil demostrar si realment hi ha hagut tongo o no.