Imatge de Susanna Griso

Susanna Griso, víctima d'una nova estafa: «Fins a 200.000 euros»

Ho han denunciat els seus companys d''Espejo Público'

És una pràctica molt habitual per a tota mena de productes. Són moltes les marques o proveïdors que utilitzen la imatge d'alguna persona coneguda com a reclam. Per això no sorprèn que hi hagi qui ha utilitzat una famosa presentadora com Susanna Griso per vendre més un producte que es troba ara mateix entre els que tenen més demanda: les mascaretes

Durant moltes setmanes, les mascaretes van ser el producte més buscat a les farmàcies i en moltes altres botigues. Tant va ser així que es van arribar a esgotar ràpidament. A més, el govern espanyol va haver de regularitzar el seu preu, posant un màxim de 0,96 cèntims la mascareta, per tal d'evitar que es disparés i que hi hagués algú que en volgués traure profit. 

Tot i la voluntat del govern, hi va haver qui no va tenir escrúpols per aprofitar-se de la situació. Així va ser com la imatge de la presentadora d''Espejo Público' va ser utilitzada per vendre mascaretes encara que ella no ho sabés. Però no només això, Susanna Griso ha estat utilitzada per vendre mascaretes que, o no arribaven al seu destí o eren totalment inútils. 

Segons han destapat els seus propis companys de feina, un 'influencer' gallec s'hauria fet d'or utilitzant a la presentadora. Hauria guanyat fins a 200.000 euros estafant a una gran quantitat de persones. I és que aquest oferia unes mascaretes FFP2 a través d'internet. El primer fet que podria fer aixecar sospites entre els seus clients és que no rebien cap mena de missatge de confirmació de la compra. 

Arribaven trossos de tela amb molt mala olor

El programa d'Antena 3 ha parlat amb alguns dels afectats. Aquests confirmes que no han rebut cap mascareta, o que el que han rebut està molt lluny del que els havien ofert en un principi. Un d'ells relatava aquest dimecres com el que li va arribar a casa seva no era una mascareta homologada, sinó que era un simple tros de tela, la qual a més desprenia molt mala olor. 

Susanna Griso ja ha pres accions legals sobre aquest problema i ha presentat una denúncia per l'apropiació de la seva imatge. No és la primera vegada que li passa: Ella mateixa ha denunciat alguna vegada que ha aparegut en alguna campanya de, per exemple, productes cosmètics o dietètics sense cap permís per part seva. 

Mentrestant, l''influencer' pot ser acusat de dos delictes: de publicitat enganyosa per l'ús de la imatge de la presentadora, i contra la salut pública per la venda de mascaretes no homologades.