IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

La tiara russa de Letícia, protagonista per primera vegada

La reina va combinar el vestit de vellut de Felipe Varela amb una diadema que va captar l'atenció de tothom

La reina Letizia, por primera vez con la tiara rusa
La reina Letícia llueix, per primera vegada, la tiara russa | CATALUNYADIARI.CAT

Els reis d'Espanya s'han acomiadat del president de la República popular de la Xina, Xi Jinping, i la seva dona, Peng Liyuan, i no s'han estat de res. La reina Letícia s'ha posat un dels seus millors vestits i ha lluït una tiara espectacular. 

Després d'haver fet un sopar més formal al palau de La Zarzuela i una cerimònia de benvinguda dimecres al matí, el rei Felip VI i la reina Letícia han celebrat un sopar de gala en honor als seus convidats en el qual, com de costum, l'estilisme de la reina ha estat protagonista.

Los reyes de España con el presidente de la República Popular China, Xi Jinping, y su esposa Peng Liyuan
Els reis d'Espanya amb el president de la Xina, Xi Jinping, i la seva dona, Peng Liyuan, durant el sopar de gala | CATALUNYADIARI.CAT

 

La tiara russa de Letícia, el centre de totes les mirades

Per assistir a un esdeveniment tan important, Letícia ha sorprès a tothom i, aquesta vegada, no tant pel vestit que ha escollit per a l'ocasió —un Felipe Varela de color negre i de vellut que va estrenar el 2017— sinó per les joies que duia, principalment per la seva tiara, que ha estat el centre de totes les mirades.

Letícia encara no havia dut mai aquesta tiara tan especial que està reservada a les reines espanyoles. Se la coneix amb el nom de tiara russa perquè s'inspira en els pentinats russos, els anomenats 'kokoshnick', i està feta amb platí, perles i diamants.

La història que hi ha darrere la joia

La història que hi ha darrere la joia que ha lluït Letícia durant el sopar de gala del president de la República de la Xina i la seva dona és llarga. En un principi es va elaborar perquè la dugués la reina Maria Cristina d'Astúries, la mare del rei Alfons XIII però quan va morir, va ser regalada a Maria de la Mercè de Borbó, l'àvia de Felip VI, perquè la lluís el dia que es va casar amb Joan de Borbó.

La reina Letizia ha lucido un vestido de teriopelo negro de Felipe Varela
La reina Letícia amb el vestit negre de vellut de Felipe Varela que duia al sopar | CATALUNYADIARI.CAT
 
Després que Joan Carles arribés a un acord amb les seves germanes, les hereves de la tiara russa, la va regalar a la reina emèrita Sofia, que se la va posar per primera vegada el 2006 durant una visita d'estat a Noruega. Des de llavors, la diadema no havia tornat a ser protagonista.
 

Les joies preferides que completaven el 'look' de la reina

Si bé la reina Letícia havia dut moltes tiares —com ara la preferida de Sofia— des que Felip VI va ser proclamat rei d'Espanya, aquesta encara no l'havia estrenat, probablement perquè és molt gran. No obstant això, esperem que no sigui l'última vegada que la llueixi perquè ha estat tot un esdeveniment estilístic. 

Altres joies que tampoc han passat desapercebudes i destacaven damunt del vestit de vellut de màniga llarga han estat les polseres bessones de Cartier, que ja havia lluït altres vegades, i també les arracades de diamants que ja es va posar el dia de la boda entre la infanta Cristina i Iñaki Urdangarín.


Comentaris

envia el comentari