Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El cantant Tiziano Ferro sobre l'escenari en ple concert

Tiziano Ferro trenca el silenci i confessa l'infern que ha patit

El cantant ha estrenat un documental autobiogràfic a Amazon Prime Video

El cantant Tiziano Ferro sobre l'escenari en ple concert
Tiziano Ferro confessa l'infern que va patir: addiccions i el tabú de la seva homosexualitat | GTRES

Va ser un dels grans ídols del pop arreu del món, però sobretot a Itàlia i a Espanya. Ara bé, per a Tiziano Ferro no sempre ha estat fàcil seguir endavant. Com va passar a moltes altres persones, el cantant va haver d'amagar la seva realitat darrere d'una falsa vida perfecta.

Afortunadament, va decidir posar fi a aquesta falsa vida. Va aprofitar diverses entrevistes per parlar sobre la seva homosexualitat, els seus problemes amb l'alcohol i la seva lluita durant anys contra la bulímia. Un difícil camí que Tiziano Ferro ha decidit compartir, ara, a través d'un documental de 76 minuts, que ha anomenat 'Ferro' i que està disponible a Amazon Prime Video.

«Ningú es va atrevir a dir-me que tenia un problema»

«A Espanya i a Itàlia no es parla d'alcoholisme. Això fa que s'amagui molt bé. Jo crec que a mi moltes persones em van veure molt malament; vaig acabar en hospitals, vaig tenir accidents i vaig viure situacions límit, però mai ningú es va atrevir a dir-me que tenia un problema», sentencia en una entrevista per a 'Efe', en què s'ha centrat especialment en el seu problema amb l'alcohol i on ha assenyalat aquest tema com un tabú.

Aquesta addicció acompanya Ferro des dels inicis de la seva carrera, després d'haver viscut una adolescència molt dura per culpa de l'assetjament que rebia per la seva obesitat. «Em vaig convertir en una persona súper famosa amb vint-i-un anys, però a aquesta edat no saps ni qui ets. Sobretot si surts d'un poble petit com el meu, construït des de l'acció de Mussolini, en el qual mai s'havia sentit parlar de la igualtat i el respecte».

Els motius pels quals Tiziano Ferro ha estrenat un documental autobiogràfic

Per al cantant, el documental sobre la seva vida té dos objectius principals: explicar la veritat que hi ha darrere d'ell i, especialment, ajudar altres persones. «La veritat t'allibera de ser bipolar forçosament. Si et salves tu, pots salvar altres persones. Els artistes que m'han canviat la vida són els que s'han entregat fins a la sang. Jo volia ser com aquells que han creat controvèrsia amb la seva música i les seves paraules, sense por», diu.

«Tot ajuda, perquè si no tenim exemples, no tenim miralls per no sentir-nos sols», ha destacat Tiziano, qui va prendre la decisió d'explicar públicament la seva homosexualitat després d'haver vist a Ricky Martín fer-ho. «Vivim en un món en el qual no es valoren prou els drets civils. Espero que la meva generació hagi estat l'última a viure la duresa d'un règim excessivament homòfob», acaba.

Tot i haver viscut un camí complicat, el cantant no es va rendir i va lluitar per aconseguir la felicitat. Una transició que també detalla en el documental, on explica obertament el seu procés de rehabilitació o del seu matrimoni amb Víctor Allen, entre altres coses.