Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Un hombre con un mando de televisión en la mano y la pantalla justo delante

Tornen dos dels programes més estimats i enyorats de la TV espanyola

Telecinco i Antena 3 tornen a apostar fort per dos formats clàssics del nostre país

Els concursos de preguntes continuen sent els que tenen més espectadors al nostre país. En serien un exemple el programa de 'Pasapalabra' o 'La Ruleta de la Suerte', que segueixen triomfant any rere any. Per aquest motiu, Telecinco i Antena3 opten per recuperar velles glòries molt enyorades i estimades pel públic. 

Atresmedia ja ha fet un pas en aquest sentit. En els mesos vinents tornarà a emetre en el seu programari un dels concursos que més èxit ha tingut. Ni més ni menys que 'Quién quiere ser millonario?'.

Juntament amb Warner Bros ITVP Espanya, la cadena ja ha obert el càsting de concursants, segons 'Bluper'. Es tractarà d'un retrobament amb els seus orígens. 

Juanra Bonet continuarà sent el presentador, però la intenció és fer participar concursants anònims i no famosos, com havien fet en les darreres edicions. El presentador català haurà de compaginar el programa amb '¡Boom!'. L'únic que queda per saber és quan s'emetrà, si a la nit o en un altre moment del dia. 

Per la seva banda, la competència també ha fet alguns moviments últimament. Telecinco ha volgut trobar un altre concurs que pugui fer la competència a 'Pasapalabra'. Sobretot després del fracàs d'intentar recuperar el també mític 'El Precio Justo.

La cadena va buscar diversos formats i van obligar Atremedia a tancar els drets sobre un altre conegut concurs, 'Atrapa un millón'. Finalment, l'aposta de Mediaset per Telecinco és un altre format clàssic, 'Alta tensión'. A més, tornarà amb una cara que s'ha trobat molt a faltar, Christian Gálvez. 

S'espera saber a quina hora s'emetrà 'Alta Tensión'

Ja fa tres setmanes el concurs s'ha tornat a emetre a Telecinco. Ha afegit algunes novetats en la dinàmica de les proves clàssiques, però l'aspecte visual és el mateix. Els panells amb bombetes enceses o trencades segueixen sent un dels seus principals atractius.

A més, Mediaset ha aprofitat per recuperar alguns dels concursants més coneguts de 'Pasapalabra'. Un d'ells és Paco de Benito, que només va necessitar quatre programes per emportar-se el primer premi de 67.400 euros. 

De moment, la cadena de Fuencarral ha decidit que el programa s'emeti les nits de dilluns a dijous. El fet que 'El Hormiguero' repeteixi programes, ha afavorit les seves dades d'audiència. Caldrà veure si decideixen mantenir aquest horari o si l'acaben enfrontant amb el concurs d'Antena3. 

Totes les etapes d'un format històric com '¿Quién quiere ser millonario?'

Abans que desaparegués durant uns anys, '¿Quién quiere ser millonario?' havia estat un dels concursos amb més èxit d'Antena3. Quan es van complir 20 anys de la seva estrena, la cadena va decidir fer uns especials presentats per Bonet. Posteriorment, també va recuperar el format per algunes emissions especials amb famosos.

Però el concurs es va fer popular quan hi participaven anònims i era presentat per Carlos Sobera, que sempre feia dubtar els participants. El seu aixecament de cella es va convertir en un dels gestos més imitats del moment. 

Carlos Sobera va dirigir el concurs durant dues etapes (1999-2001 i 2005-2008), curiosament la primera d'elles a Telecinco. Després, Antonio Garrido ho reprendria uns mesos el 2009, però amb poca audiència. La versió coneguda com a 'El millonario' que va presentar Nuria Roca a La Sexta el 2012 també es va retirar ràpidament.