Imatge d'un home suant en plena onada de calor

Els treballadors que tindran prohibit treballar quan faci massa calor a Espanya

El govern prohibirà certes feines amb alerta taronja o vermella

De vegades, les condicions laborals dels treballadors quan arriba el període estival, i fins i tot mesos abans, es tornen certament perilloses. Ho són especialment les que es duen a terme a l'aire lliure amb altes temperatures.

Els jornalers i els obrers són alguns dels empleats que més pateixen la calor a les hores centrals els dies a partir de la primavera i, com no podia ser altrament, en ple estiu.

Malauradament, moltes vegades hi ha hagut treballadors que han perdut la vida mentre han exercit la seva feina a causa de cops de calor per les altes temperatures.

Per aquest motiu, aquest dimecres, la vicepresidenta segona del Govern, Yolanda Díaz, ha posat el crit al cel. Ho ha fet durant una visita a la localitat madrilenya d'Alcorcón.

El govern prohibirà certes feines a l'aire lliure quan hi hagi alertes per calor

Allà ha tingut un acte electoral amb el candidat de 'Ganar Alcorcón' a l'alcaldia d'Alcorcón, Jesús Santos, per a les eleccions municipals del pròxim 28 de maig.

Foto de dos treballadors a l'obra
Els treballadors a l'aire lliure hauran de parar la feina quan treballin sota ple sol | Getty Images

 

La veritat és que la política d'esquerres ha deixat clar en aquesta visita que hi haurà una modificació del reglament de prevenció de riscos laborals. Una que prohibirà que els treballadors treballin en unes condicions extremes de calor.

 

L'anunci contundent de Yolanda Díaz sobre els treballs a l'aire lliure

El cas és que la líder de Sumar ha especificat quines seran les condicions en què a aquests treballadors se'ls prohibirà treballar a l'aire lliure. Segons ella, succeirà quan estigui activa una «alerta taronja o alerta vermella» per part de l'Agència Espanyola de Meteorologia (AEMET). Així de contundent s'ha mostrat Yolanda Díaz fa unes hores a la localitat del sud de la Comunitat de Madrid.

A més d'aquesta modificació, que arribarà com l'aigua de maig per als treballadors que pateixen les inclemències del temps, massa calorós durant molts mesos consecutius, ha parlat de més assumptes.

Imatge de Yolanda Díaz en un acte de Madrid
Yolanda Díaz ha parlat clar sobre les intencions dels govern espanyol | GTRES

Alguns han estat referents als canvis de la legislació laboral que es portaran al Consell de Ministres d'aquí a molt poc temps.

Sens dubte, per a Yolanda Díaz l'objectiu primordial d'aquestes modificacions és aturar una vegada per totes les conseqüències de les altes temperatures en milers d'espanyols. Uns treballadors que fins ara estaven una mica indefensos quan la calor pressionava més del compte.

El Govern vol acabar amb les morts per cops de calor dels últims anys

«Emprenem unes modificacions legislatives per justament incorporar a la legislació laboral mesures específiques de compliment obligatori de les empreses. Adaptarem les condicions meteorològiques als llocs de treball», ha sostingut.

Imatge d'una dona amb calor que es venta
Quan faci una calor extrema no s'haurà de treballar | GETTY IMAGES

Així ho ha recalcat Díaz en declaracions als mitjans de comunicació presents a l'acte electoral dues setmanes abans dels comicis autonòmics i municipals.

En paraules de Yolanda Díaz, ja s'han vist malauradament episodis greus d'altes temperatures que han incidit en treballadors de la neteja, uns problemes que han acabat de vegades amb morts per cops de calor. A parer seu, cal negar totalment l'exercici d'aquestes activitats en situacions d'alerta taronja o vermella per onades de calor.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!

D'altra banda, en clau electoral, Yolanda Díaz obrirà i clourà la campanya a Catalunya. Allà tindrà presència a quatre grans esdeveniments. Alhora, donarà suport als 'comuns' el dia 12 a Montcada (Barcelona) i finalitzarà a la capital catalana per donar tot el seu suport a l'alcaldessa de la ciutat, Ada Colau.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS les hores més barates de la LLUM, ara al teu WhatsApp! Planifica rentadores, cuina i planxades!