Muntatge amb la dona del 'Litri'

Les tristes últimes hores de Concha, la dona del 'Litri' que no va superar la mort

Concha va morir només dues setmanes després que el seu marit

Concha Spínola no va poder superar la mort del seu marit, Miguel Báez 'Litri'. Un infart va posar fi a la seva vida, quan tot just un parell de setmanes abans havia enterrat el que havia estat el seu gran amor. La seva família encara es troba en estat de xoc perquè tot ha passat molt ràpidament.

Van ser 55 anys junts, i el cor de Concha no ho va poder resistir. Tot i això, hi ha hagut una cosa que ha cridat molt l'atenció. I és que les seves restes mortals no descansaran al mateix lloc.

El 'Litri' roman al cementiri de la Soledad de Huelva. Per la seva banda, la intenció de la família és que les cendres de la dona es dipositin a Azuaga, a Badajoz. Aquest dimecres arribaran fins al cementiri municipal de la localitat, on ja descansa el seu pare mort el 1980.

Els seus fills i la resta d'éssers estimats es desplaçaran des de Madrid fins a terres extremenyes per acomiadar-se d'ella. Serà un acte íntim i molt familiar, com ja va passar amb la vetlla que va tenir lloc dilluns passat al tanatori de San Isidro.

Es va celebrar a porta tancada i hi van acudir un bon grapat d'amics del matrimoni. Ningú entenia els fets, sobretot perquè la dona del 'Litri' no presentava cap problema de salut.

El litri i la seva dona Concha
Concha amb el seu marit en una foto recent | Europa Press

Està previst oficiar una missa a Madrid abans que siguin traslladades a Badajoz les restes mortals de Concha. A la seva terra natal es farà una missa funeral a l'església de la Mare de Déu de la Consolació.

En un primer moment, es va contemplar la possibilitat que la difunta fos enterrada a Valladolid. Allí descansen les restes de la seva mare. L'altra opció que hi havia sobre la taula era Huelva, que va ser el lloc escollit per acomiadar el 'Litri'. Finalment, la família es va decantar per la terra que la va veure néixer. Possiblement, va ser per una petició expressa de la dona.

Persones properes van revelar a Vanitatis com havien estat les hores prèvies a la seva mort. Havia estat amb la seva germana Mayte i la seva filla Rocío a casa d'uns amics. Va explicar que tenia algun tipus de dolor muscular, malgrat que va intentar restar-li transcendència.

Última foto de Concha Spinola
L'última foto de la difunta amb el seu fill | Catalunya Diari

El responsabilitzava a l'enorme tensió que havia patit en els darrers temps arran de la pèrdua del seu marit. A última hora va marxar cap a casa del carrer Alcalá i se'n va anar a dormir. L'infart es va produir mentre dormia.

La mort del seu gran amor va suposar per a ella un revés dur del qual no es va poder refer. Van ser més de cinc dècades junts, sense separar-se l'un de l'altre.

Concha no va assimilar la mort del 'Litri'

Uns dies després de perdre el 'Litri', alguns amics revelaven el dur moment al qual s'enfrontava Concha Spínola. Havia estat pràcticament «tota la vida junts, des que es van conèixer amb 15 anys». Pensaven que seria capaç de remuntar la situació. Explicaven que «té una família fantàstica, que no la deixa sola i uns fills que estan pendents d'ella».

Concha Spinola al funeral del seu marit
Concha Spínola serà enterrada a Badajoz | GTRES

S'acomiadava del torero el 18 de maig passat després de lluitar contra una llarga malaltia que el va mantenir apartat de la vida pública un temps. Ell tenia 91 anys. L'infortuni va voler que la mort de tots dos arribés només uns dies després del casament del seu fill, que va tenir lloc al maig a Sevilla.

Tant Concha com Miguel Báez eren coneguts per portar una vida molt discreta. Vivien l'un per a l'altre i tingueren tres fills en comú. Ell es va retirar dels toros el 1967 per contraure matrimoni amb ella, amb la qual hi havia una diferència d'edat de 20 anys.

▶️ Anne Igartiburu se traga el orgullo y toma las riendas