Pablo, concursant de 'Pasapalabra', quedant-se a una lletra d'aconseguir el rosco de Pasapalabra

El truc de Pablo Díaz per a fer història i poder guanyar 'Pasapalabra'

Una seguidora del programa ha compartit a les seves xarxes socials l'estratègia del concursant

No és gens fàcil aconseguir guanyar 'Pasapalabra', i és per això que els concursants han d'estar ben preparats per a poder respondre correctament totes les preguntes. Tanmateix, una de les seguidores del programa ha compartit l'estratègia de Pablo Díaz, actual concursant del programa, per intentar fer història en el concurs d'Antena 3.

L'estratègia de Pablo Díaz

Des que Atresmedia va comprar-li el programa a Telecinco, la cadena privada ha aconseguit robar-li el públic i posicionar-se com la líder d'audiències en la seva franja horària. Molts dels seguidors de 'Pasapalabra' han destacat que la clau de l'èxit del programa és gràcies als concursants. 

Ja fa diversos mesos que Pablo Díaz i Luis de Lama lluiten per aconseguir guanyar el programa. Tots dos concursants s'han guanyat al públic i fins i tot els seguidors i fans comparteixen les seves opinions a les xarxes socials. De fet, una seguidora ha aprofitat l'ocasió per revelar l'estratègia que utilitzen els concursants per intentar guanyar 'Pasapalabra'. 

«Encara la gent no entén que Pablo 'no passa paraula' perquè el rosco sigui difícil?», ha començat explicant Carmen M. Mesa. «Encara no han entès que davant el cas de tenir més minuts comptats, l'opció de Luis és respondre a la primera volta tot el que li sigui possible treure a la primera?»


A més, ha assenyalat que Pablo «sol treure paraules fàcils sense dubtar perquè interioritza els enunciats i després treu les respostes gairebé sense sentir-les». Per aquest motiu, ha assenyalat que encara que sortegessin els 'roscos', o fins i tot els concursants fessin el mateix, tots dos «aplicarien la mateixa estratègia» que estan fent servir ara «perquè el punt no és el que està escrit: és com juga el concursant i què sap».

«La paraula que per un és fàcil, perquè potser va llegir-la fa tres dies mentre mirava el seu material, per l'altre és literalment xinès. Això no fa més difícil el 'rosco'». «D'altra banda, i per molt que ho critiquin... sí. Els concursants juguen moltes vegades el seu 'rosco' i el 'rosco' de l'altre. És a dir, intueixen quines paraules li falten a l'altre per respondre i quines es pot saber. Hi ha un element bàsic: no es juga només per omplir el 'rosco'».

Carmen també ha destacat que hi ha un element que sí que és diferent per a cada concursant: el que ha estudiat cada un. «Només ells saben el que han estudiat, com ho han estudiat i quines paraules porten apuntades».

Així mateix ha defensat que a cap dels dos li donen «'roscos' de Primària» i ha destacat que tot i que el 80% d'aquesta prova són paraules fàcils, el 20% restant són «definicions complicades» que només poden respondre si de veritat han estudiat. Per aquest motiu, ha explicat que encertar totes les paraules és «qüestió de sort».

La 'xuleta' que 'Pasapalabra' ofereix als concursants

A més, des del concurs se'ls ofereix el diccionari de la Llengua Espanyola de la RAE perquè els sigui una mica més fàcil estudiar. Així ho va confessar fa uns dies el creador de la prova final de 'Pasapalabra', Javier García a les seves xarxes socials.

«Exclusiva! Filtrada la imatge d'una de les 'xuletes' que 'Pasapalabra' facilita a Luis de Lama perquè es llueixi. Des d'ara tothom podrà aspirar a guanyar el 'rosco' repassant les 93.000 paraules clau. Encara que Pablo Díaz té una còpia», manifestava Javier García.